Entrevista a Carles Pellicer, alcalde de Reus

Imatge de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. CEDIDA

Quina valoració fa d’aquests primers mesos de mandat?

Una valoració molt positiva. Després de diversos anys de no poder-ho fer en condicions, ara hem estat capaços de confeccionar un govern fort i estable. I, en conseqüència, hem aprovat els pressupostos de 2019 i els pressupostos i les ordenances fiscals de 2020. I hem definit i aprovat el Pla d’Acció Municipal del mandat. Consens i planificació, dues idees que en permeten fer una valoració positiva del que portem de mandat.

Quins són els projectes indispensables pel 2020?

Atenció a les persones i tenir una ciutat neta, cuidada i endreçada. Han sigut sempre les nostres prioritats. Les obres del Centre Social el Roser seran les més important de l’any que ve, i les actuacions en via pública continuaran sent una constant de l’acció de govern: jardineria, voreres, asfaltat, etc. Destacar dos projectes més: l’execució de la transformació del passeig de la Boca de la Mina, i la planificació de dos nous Centres Cívics.

En l’àmbit local, què canviaria del 2019?

Ha estat un millor any respecte els anteriors. Hem resolt la situació econòmica i financera de l’Ajuntament, sense desatendre les situacions personals d’aquells ciutadans amb més vulnerabilitat social i que encara noten les conseqüències de la crisi econòmica.

Què és el que més li agrada del Nadal?

Són dates de tradicions i de família, però m’agrada veure la ciutat engalanada i plena d’activitat. Des de l’Ajuntament destinem molts esforços amb una campanya de Nadal per consolidar el posicionament de Reus com atractiu comercial, turístic i cultural.

Quin regal li faria al seu municipi?

No sé si és un regal, perquè és la meva obligació, però Reus pot comptar sempre amb la meva plena dedicació.