Cinta Ballesté: “Els Reis és la festa més important que es fa en un poble perquè hi participa tothom”

Regidora de Cultura de Cambrils

Cinta Ballesté, regidora de Cultura a l'Ajuntament de Cambrils. Foto: Julio Collado

Com es presenten aquestes festes de Nadal?

A Cambrils se’ns presenta tot bé perquè no parem. Des que he començat com a regidora hi ha hagut les festes de Sant Pere, la Mare de Déu del Camí i la Immaculada. Ara arriba el Nadal, que potser es fan més actes relacionats amb els nens i hi haurà molts jocs infantils tant a la plaça de la Vila com a la plaça del Pòsit. Són uns dies molt bonics pels més petits.

Quins seran els actes més destacats?

També es faran actes que no seran només per nens, com per exemple la inauguració de la Forn del Tallero el dia 19 de desembre.  Hi haurà música al carrer en diferents zones del municipi. La Teca Teatre farà una obra el 25 de desembre al Casal Parroquial i després la tornaran a repetir el dia de Cap d’Any. El diumenge 29 hi haurà l’arribada dels patges reials.

El dia 31 de desembre es farà una festa de Cap d’Any a la sala de concerts de l’Ateneu Juvenil per tal que els joves no es moguin tant de Cambrils i que tindrà lloc fins altes hores de la nit. El dia 5 de gener hi haurà la tradicional arribada dels Reis. A més, durant tots aquests dies també hi haurà activitats als carrers o exposicions. Per acabar amb les activitats de Nadal, ja el 12 de gener, es farà el lliurament dels premis de la 63a edició del Concurs de Pessebres de Cambrils que fan persones particulars a les seves cases.

Com serà l’arribada dels Reis?

L’arribada serà com sempre al port i després es farà la rebuda a l’Ajuntament, on es recolliran les cartes dels nens. Hi ha anys que s’ha fet a la plaça del Pòsit i la plaça de la Vila, però ja portem un parell d’anys que es concentra en un mateix lloc. Farem una xocolatada pels nens mentre esperem que puguin i facin el recorregut de la cavalcada.

El Parc de Nadal seguirà sent itinerant?

Sí, es farà itinerant pels passejos i les places. Hi haurà jocs pels nens i es portaran pallassos i es faran coses artístiques per jugar i aprendre.

Com s’impliquen les entitats en l’organització de les activitats?

Aquí a Cambrils les entitats estan molt implicades. Sobretot l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle, que és la que fa la cavalcada de Reis. Per mi els Reis és la festa més important que es fa en un poble o ciutat perquè hi participa tothom. A més, l’arribada al port és fantàstica i no tothom té la sort de poder fer-ho. Però en general totes les entitats de Cambrils participen activament en les activitats que es fan al municipi.

Per acabar, aquest desembre s’ha fet una nova edició de Tallers Oberts. Com han anat?

Ha anat molt bé, els tallers van tenir una molt bona participació. Com a cloenda vam fer un concert i una festa a la Torre del Llimó i la gent va acabar molt contenta.