La regidoria d’Esports programa una quinzena de proves populars el 2020

La regidoria d’Esports enceta aquest diumenge 8 de març el cicle d’activitats fisícoesportives de caràcter popular i participatiu de l’any 2020, amb la primera caminada de l’any Rutes Reus. Un total de 8 caminades, 5 curses, la consolidació del Cani Cros memorial a Alba Chacón, la bicicleta popular i la BTT Reus Bike Race ompliran el calendari d’activitats espor tives obertes a la participació popular.

Superar les més de 6.600 inscripcions en caminades i les prop de 7.000 inscripcions de curses a peu i BTT de l’any 2019 és el repte d’enguany per consolidar el model participatiu i actiu de la població que impulsa la Regidoria d’Esports i Reus Esport i Lleure. Amb aquest objectiu compten amb la participació de patrocinadors, col·laboradors i entitats esportives que cooperen o corganitzen les activitats. Tretzesports, Club Ciclista Bike Race Reus i el suport d’altres entitats fan possible aquest desplegament anual.

8 de març: Caminada Popular Rutes Reus – Supera’t
5 d’abril: Caminada Popular Rutes Reus – Cèlia Artiga
10 de maig: Cursa de la Dona de Reus
31de maig: Bicicletada Popular
14 de juny: Caminada Popular Rutes Reus – Aspercamp
11 de juliol: Mitja Marató Ekiden; i Caminada Popular Rutes Reus – Nocturna
24 de juliol: Cursa Nocturna de Sant Jaume
20 de setembre: Caminada Popular Rutes Reus – Aspercamp
27 d’octubre: Reus Bike Race
4 d’octubre: Cursa Herois per l’Alzheimer
18 d’octubre: Caminada Popular Rutes Reus – Fund. Tosquelles
8 de novembre: Caminada Popular Rutes Reus – Taller Baix Camp
22 de novembre: Canicros Memorial Alba Chacón; i caminada popular.
13 de desembre: Caminada Popular Rutes Reus – La Marató
31 de desembre: Cursa Sant Silvestre
Rutes Reus
Les caminades populars van aplegar el 2019 més de 6.600 inscrits. Enguany presenten 8 propostes que són punt de trobada de persones que fan del caminar un exercici físic regular. Les caminades, gratuïtes, es vinculen a propostes solidàries d’entitats socials del territori (Supera’t, Aspercamp, Taller Baix Camp, Fundació Tosquelles, La Marató de TV3).

Les curses
En l’apartat de curses les tradicionals cursa nocturna de Sant Jaume i la San Silvestre de Reus mantenen el seu format i dates habituals, curses que en els últims anys han anat creixent en popularitat i nombre d’inscrits.

Pel que fa a l’Ekiden, cursa per relleus d’una mitja marató, es consolida en horari de vespre al més de juliol per aquesta segona edició.

10 de maig Cursa de la Dona de Reus, en la seva vuitena edició la Cursa de la Dona es prepara per superar el seu record de participació que també ho es com la cursa més participativa de la ciutat, l’edició 2019 va comptar amb 2.294 inscrites.

Una novetat del 2020 és el canvi de data de la cursa i caminada dels Herois per l’Alzheimer, programada pel 4 d’octubre, més propera al dia internacional de la malaltia, i just un any desprès de les jornades de portes obertes del nou centre de teràpia d’estimulació cognitiva per a l’Alzheimer i unitat de la memòria de la Fundació Rosa Maria Vivar. La cursa tindrà la finalitat solidaria de les dues primeres edicions d’una cursa organitzada i impulsada pel Grup Oliva de la qui ara agafa el relleu l’Ajuntament de Reus mitjançant Reus Esport i Lleure.

Les curses en bicicleta
Enguany torna la Reus Bike Race, que en la seva tercera edició vol créixer com la prova popular de referència del Camp de Tarragona.

I en el capítol de curses en bicicleta, aquest any també es recupera la bicicletada popular, programada pel 31 de maig.

El Canicròs
I finalment el canicros i passejada amb mascotes memorial Alba Chacón tornarà al novembre, desprès de l’èxit de convocatòria i acollida de la primera edició.

Altres propostes
La regidoria d’Esports segueix oberta a la col·laboració amb altres iniciatives com el Duatló, esport que a Reus té un elevat nombre de practicants i una important tradició, i que busca el seu espai en aquest calendari d’activitats esportives populars.