El Museu de Reus commemora el Dia Internacional dels Museus amb una visita en 360°

Avatar photo

El pròxim dilluns dia 18 de maig es commemora el Dia Internacional dels Museus i des del Museu de Reus s’estrena una proposta nova que permetrà fer una visita de 360° en un moment en què, amb l’aparició de la COVID19 i la necessitat que la població es confini a casa seva, s’ha vist necessari poder presentar una fórmula apropiada per poder continuar gaudint de l’espai museístic reusenc i de la resta d’equipaments patrimonials que gestiona.

Es tracta d’una visita de 360° pels diversos equipaments que permetrà observar algunes de les obres d’art, col·leccions, exposicions, o fins i tot, endinsar-se sota terra per redescobrir el refugi de La Patacada,  entre d’altres. És una eina que des del Museu es vol que es converteixi en una visita virtual 100%, per tant, el dia 18 serà el tret de sortida i s’anirà actualitzant i ampliant.

Al llarg de tots els anys de la seva història, tal com explica Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, “el Museu de Reus ha evolucionat tal com també ho ha fet la societat reusenca, des d’un Museu estrictament local, en què les seves col·leccions feien referència exclusivament a la ciutat, fins a l’actualitat, amb uns fons que són el reflex de l’activitat humana vinculada al nostre espai vital, que no és altre que Reus i la seva comarca natural”.

I és en aquest context que, tal com explica el seu director, Marc Ferran, “el Museu ha crescut, no només amb objectes sinó també amb espais patrimonials com el refugi antiaeri de la Patacada, testimoni d’un dels episodis més tràgics del nostre passat recent; la bòbila de Sugranyes, que ens parla de la importància que la ceràmica ha tingut per a Reus al llarg de la història, i –especialment– el Centre de la Imatge Mas Iglesias, que reuneix una de les col·leccions més importants de fotografia i d’imatges en moviment”.

Amb la proposta que es presenta per al Dia Internacional dels Museus, el Museu de Reus fa un pas més, perquè l’objectiu d’aquesta proposta és més ampli perquè no només consisteix a visitar el Museu sinó que també s’hi podran descobrir algunes de les feines que s’hi fan, observar imatges antigues, veure l’interior del Mas Iglesias o passejar per la sala gran del Museu d’arqueologia tot gaudint de l’exposició de dibuixos.

La proposta, que es pot definir com un “tast virtual del Museu de Reus” permet que el ciutadà explori cada un dels cinc equipaments:

  • Museu Salvador Vilaseca
  • Museu d’Art i Història
  • Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus
  • Refugi antiaeri de la Patacada
  • Bòbila del Sugranyes

Amb la voluntat d’oferir una experiència ben interessant, a cada espai hi haurà diverses opcions. Des de les exposicions, sales de reserva, mostres dels treballs de conservació i documentació, treballs de refotografia, exemples d’imatges en moviment antigues, treballs d’investigadors destacats explicats en primera persona, o algun dels detalls que més endavant es podran veure a la nova exposició “Coses de Reus” –que obrirà al Museu de Reus tan aviat com la situació ho permeti-, fins a la visita virtual “Verges, Santes i altres dones del Museu”.

En tot cas, aquesta nova proposta del Museu de Reus ofereix als visitants fer un pas més per viure la història de la ciutat en primera persona, tot recorrent les diverses sales i endinsant-se en el dia a dia de la institució. Marc Ferran explica que “el Museu de Reus no ha deixat de moure’s durant aquest temps. Ha evolucionat i s’ha repensat per a ser un museu inclusiu i per a tothom”, i conclou que “actualment, des del museu es treballa en la innovació i la reflexió per generar relats nous al voltant de les nostres col·leccions, que –més enllà que puguin ser més atractius per l’audiència– siguin capaços de reflexionar sobre el present i sobre el futur des de la mirada al passat”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Policia Local lliura 247 pantalles protectores a comerciants i residències de la gent gran de Roda

Notícia següent

La Jota Tortosina candidata a tresor del patrimoni cultural de Tortosa

Notícies relacionades