Reus acull l’exposició d’art electrònic i digital ‘Orígens’

Avatar photo

“Orígens” constitueix també un marc temporal, que acosta el públic a la pròpia evolució com a espècie i al desenvolupament imparable de la vida en la seva més àmplia expressió

Del 27 de maig al 23 de juliol el Centre d’Art Cal Massó de Reus acollirà “Orígens” una exposició d’obres d’art electrònic i digital de la Beep Collection, comissariada per Roberta Bosco i Stefano Caldana, amb Vicente Matallana com a director del projecte.

La mostra, que s’emmarca en la programació de l’ISEA 2022, el 27è International Symposium on Electronic Art, que se celebra a Barcelona del 10 al 16 de juny, presenta noves produccions i obres fundacionals de l’art electrònic i de la Beep Collection.

“Orígens”, el principal esdeveniment de l’ISEA expandit al territori

La mostra remet a la idea del naixement des de diferents perspectives a través d’algunes de les obres fundacionals d’aquesta col·lecció pionera i de peces fonamentals per al desenvolupament de l’art electrònic, que Beep Collection ha anat rescatant i restaurant, per posar en valor el llegat de creadors precursors, que formen ja part de la història de l’art contemporani com Peter Weibel, Marcel·lí Antúnez i Antoni Abad.

“Orígens” constitueix també un marc temporal, que acosta el públic a la pròpia evolució com a espècie i al desenvolupament imparable de la vida en la seva més àmplia expressió. Algunes de les obres que hi ha exposades a Cal Massó aprofundeixen en conceptes com la identitat o l’aparença (a través de Joan Fontcuberta i Pilar Rosado o Rafael Lozano-Hemmer), la vida i la natura (Marina Núñez y Robertina Šebjanič), els records i la memòria (Eduardo Kac o Ken Matsubaro) i la intel·ligència artificial i les percepcions de la realitat a través dels sentits i del cos humà (Ricardo Iglesias y Gerald Kogler, Albert Barqué-Duran y Marc Marzenit o Anaisa Franco).

També hi ha peces que aborden els entorns matèrics i còsmics com Rain beats de Josecarlos Flórez, la nova producció realitzada gràcies a la beca de la Fundació Privada Reddis de Reus, que s’estrena aprofitant aquesta ocasió.

Artistes participants

La relació de tots els artistes que participen a l’exposició és la següent: Antoni Abad, Eugenio Ampudia, Marcel·lí Antúnez, Albert Barqué-Duran y Marc Marzenit, Josecarlos Flórez, Joan Fontcuberta & Pilar Rosado, Anaisa Franco, Paul Friedlander, Ricardo Iglesias y Gerald Kogler, Eduardo Kac, Rafael Lozano-Hemmer, Ken Matsubara, Marina Núñez, Robertina Šebjanič, Stefan Tiefengraber, Eric Vernhes i Peter Weibel.

Mapping a Casa Navàs

La mostra inclou un mapping a càrrec de l’artista Alba G. Corral, que animarà la façana de la Casa Navàs, a la plaça del Mercadal, amb els elements decoratius de l’interior modernista de l’edifici. El mapping es farà el mateix dia de la inauguració, el cap de setmana següent i també els dies de l’ISEA (del 10 al 16 de juny).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aquest diumenge 29 de maig, torna la Mussara Reus

Notícia següent

La dona tindrà un pes molt destacat en la programació de la Festa Major de Valls

Notícies relacionades