Comencen les obres per connectar la carretera de Montbrió i l’AP-7 a Cambrils

Els treballs de construcció de la rotonda compten amb un pressupost de prop d’1 milió d’euros i finalitzaran aquesta tardor

Primer pla dels camions en cua a l'accés de l'N-340 i l'AP-7 a l'Aldea durant la marxa lenta que han fet a la nacional. Imatge de l'11 d'octubre de 2018 (horitzontal)

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat comença la setmana vinent les obres per a connectar la carretera T-312 i la sortida de l’autopista AP-7 de Cambrils amb la futura avinguda de l’Esport, que properament executarà l’Ajuntament de Cambrils, juntament amb la construcció del pont sobre el barranc Verge del Camí.  

L’Ajuntament i la Generalitat es van reunir ahir per coordinar aquestes tres obres que han de millorar l’accés al municipi pel nord i connectar-lo estratègicament amb la nova estació de tren, el sector industrial Belianes sud, el parc de Bombers i el nucli urbà.  

En la reunió hi van participar l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el regidor d’Obra Pública, Enric Daza; la directora dels Serveis Territorials de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori a Tarragona, Trinitat Castro; el Cap del Servei Territorial de Carreteres de Tarragona, Carlos Mingote Vilamajó; i el Cap del Departament d’Obra Pública de l’Ajuntament de Cambrils, Víctor Pujol, així com personal tècnic de les dues administracions i de les empreses adjudicatàries.  

Els treballs de construcció de la rotonda compten amb un pressupost de prop d’1 milió d’euros i finalitzaran aquesta tardor. La Generalitat ha adaptat el projecte que va desenvolupar l’Ajuntament de Cambrils per millorar la seguretat i la canalització del trànsit en aquest entorn on la T-312 registra 8.800 vehicles diaris.  

El nou giratori tindrà 65 metres de diàmetre i 6 ramals de connexió; la calçada serà de 8 metres d’amplada, amb 2 carrils de 4 metres i amb vorals interiors i exteriors d’1 metre. Es mantindrà el carril de connexió entre la sortida de l’AP-7 i l’entrada a l’A-7, de manera que aquest moviment es pugui realitzar directament sense passar per la nova rotonda.  

A més de la construcció de la rotonda, les obres es complementaran amb la instal·lació d’elements que faciliten el drenatge de la carretera, la senyalització horitzontal i vertical, les barreres de seguretat i abalisament, l’enllumenat, plantacions i mobiliari urbà i l’execució de la xarxa soterrada de telecomunicacions.  

Per altra banda, l’avinguda de l’Esport i el pont sobre el barranc Verge del Camí es van licitar el passat novembre i ja s’han adjudicat. Les obres començaran en les properes setmanes, tan bon punt s’hagin formalitzat els contractes.