L’Espai Familiar Saltirons de Cambrils celebra la festa de final de curs

El servei municipal s’adreça a famílies amb infants de 0 a 3 anys i ofereix orientació, suport i acompanyament en la criança i educació

L’Espai Familiar Saltirons va celebrar festa de cloenda de les activitats del curs 2021-2022 el passat dijous 16 de juny al matí amb una trobada de totes les famílies, nens, nenes i equip educatiu que durant aquest curs han participat en les diferents activitats ofertes en aquest espai de criança i trobada de famílies.

Cadascun dels grup de l’espai va participar a la festa amb una representació entretinguda i també hi va haver balls, cançons, coreografies i contes, entre altres sorpreses.

A la trobada tampoc hi va faltar el bon menjar, la tribu, les rialles, les llàgrimes i fins tot el lliurament d’orla per als més petits i un petit obsequi per les famílies per recordar que la maternitat és un gran camí per recórrer durant tota la vida i sempre és millor fer-lo acompanyats d’altres famílies i professionals de l’educació.

La festa va tenir moments molt divertits i també molt emotius, ja que algunes famílies es van acomiadar de l’espai perquè comencen la llar d’infants o l’escola. Durant tot el curs les famílies han participat en activitats lúdiques, educatives i formatives amb l’acompanyament de l’equip educatiu, rebent orientació i suport en la criança i educació dels seus fills i filles.

L’Espai Familiar Saltirons és un servei d’atenció a les famílies, de la Regidoria de Benestar, Drets Socials i Salut. És un espai de trobada i acollida per les famílies amb infants de 0 a 3 anys, no escolaritzats i empadronats al municipi.

Pares, mares i/o tutors hi poden trobar orientació, suport i acompanyament en la criança i educació dels infants i xerrades sobre temes específics, a més d’un lloc on relacionar-se amb altres famílies.

Al mateix temps, els infants poden conèixer i jugar amb altres infants i adults i realitzar diferents tallers, jocs i activitats lúdiques i socioeducatives adequades a la seva edat.

La finalitat d’aquest servei és incidir en la millora de qualitat de vida dels infants, promovent els seus drets i vetllant per les seves necessitats a través d’uns espais de trobada entre les famílies i els infants, amb la intervenció de professionals experts, en un context estable i segur per tal de desenvolupar relacions saludables entres infants, pares i professionals.