Tot a punt per a l’encesa de la darrera Tronada de Sant Pere a Reus

Pellicer ha fet l’anunci aquest dijous, 23 de juny, durant l’acte tradicional de la hissada la bandera de Reus

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el Seguici Festiu de la ciutat encendran la darrera Tronada de la Festa Major de Sant Pere 2022, el dia 29 a la tarda. L’alcalde entrarà al centre de la plaça del Mercadal acompanyat d’un representant de cada un dels 14 grups del Seguici. Amb aquesta invitació, l’alcalde de Reus vol posar de relleu que “el Seguici &eac ute;s l’eix vertebrador de la Festa Major”, alhora que vol agrair l’esforç i la implicació de totes les persones que participen al Seguici, donant-los un protagonisme especial després de dos anys de pandèmia en què la festa no s’ha pogut celebrar amb normalitat.

Pellicer ha fet l’anunci aquest dijous, 23 de juny, durant l’acte tradicional de la hissada la bandera de Reus al punt més alt del pinacle major del campanar de la prioral de Sant Pere. Enguany, l’acte ha anat a càrrec de la Coordinadora de Danses Tradicionals, i ha comptat amb la presència de la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; del regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens; i del tinent d’alcalde Daniel Rubio

Com és tradicional, durant l’acte, l’alcalde ha anunciat els convidats institucionals als actes més institucionals de la Festa Major de Sant Pere d’enguany:

  • 24 de juny: Encesa de la Tronada a càrrec de la pregonera, la cineasta Alba Sotorra, acompanyada del Tro de Festa 2022.
  • 25 de juny: Encesa de la Tronada extraordinària a càrrec de la periodista Coia Ballesté (pregonera 2020), acompanyada de Joan Ciurana (Tro de Festa 2020)
  • 26 de juny: Encesa de la Tronada extraordinària a càrrec de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, (pregonera 2021), acompanyada d’Helena Sardà (Tro de Festa 2021).
  • 28 de juny: L’alcalde de Tarragona és el convidat d’honor de la Festa Major, participarà a l’anada i tornada a Completes i encendrà la Tronada de la nit. També hi ha són convidats tots els alcaldes Baix Camp. Els convidats a portar la bandera de Reus són Antoni Sentís (president del Gremi de la Construcció), Mònica Bellido (presidenta de l’Associació Supera’t), Joan M. Llorens (president Biela Club)
  • 29 de juny: Els convidats a encendre la Tronada del matí són el Grup de Misericòrdies de Reus i Jordi Bros (exdirector de Reus Esport i Lleure). Els convidats a encendre la Tronada de la tarda són els presidents de les entitats del grups del Seguici Festiu de Reus. Els convidats a portar la bandera de Reus durant la processó són Pere Pagès (Síndic Municipal de Greuges); Ferran Figuerola (president del Bravium Teatre) i Meritxell Barberà (presidenta de la Unió de Botiguers)

La hissada de bandera forma part dels actes previs de la Festa Major de Sant Pere que aquest dijous ha tingut el gruix d’activitats al voltant de la Flama del Canigó.