La consellera Tània Verge encèn la segona Tronada extraordinària

La consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, la reusenca Tània Verge, ha encès aquest diumenge, 26 de juny al migdia la segona Tronada extraordinària d’aquesta Festa Major de Sant Pere. La situació pandèmica no va permetre encara l’any passat programar les Tronades de la Festa Major i, per tant, l’honor que té la pregonera de poder encendre la primera Tronada va quedar pendent.

L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, han acompanyat a la pregonera, així com també, qui va ser Tro de Festa 2021, Helena Sardà.

Tània Verge s’ha mostrat molt contenta de poder tornar a la ciutat per a l’encesa extraordinària de la Tronada.

Homenatge a Peter Rius

L’excepcionalitat de l’encesa de la Tronada extraordinària ha servit també a Reus Cultura per retre homenatge a una de les persones que han vetllat per la Tronada al llarg de la història, Peter Rius.

La Tronada, amb referències històriques de la segona meitat del segle XVII, és una de les manifestacions festives més genuïnes de la Festa Major de Sant Pere de Reus. Durant molts anys, ja al segle XX, la Pirotècnia Espinós fou l’encarregada de les tronades de festa major. Avui dia, i des de fa més de 20 anys, la Pirotècnia Igual és qui s’encarrega de l’elaboració i muntatge de la Tronada.

Peter Rius May, el primer Tro de Festa, l’any 1995, ha estat una de les persones que han tingut cura que la Tronada mantingui el seu format tradicional. Enguany, el Peter entrega a la ciutat l’embut històric de la Pirotècnia Espinós, amb el qual es feia fins fa pocs anys el regueró de pólvora que dona continuïtat als esclats dels trons i els mascles. Com a agraïment a la seva dedicació i estima envers la Tronada, l’Ajuntament li fa un reconeixement amb l’entrega d’una rèplica d’aquest embut històric.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Un policia català assetja una dona a canvi de no multar-la

Un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona ha estat suspès de les seves funcions…

25 minuts fa

VÍDEO: Provoca el pànic al carrer amb 2 ganivets de 30 centímetres

Dos agents de paisà de Policia Nacional van detenir dimarts passat un home que va…

1 hora fa

Josep Pallarès, Rector de la URV: “Hem de ser capaços de pensar en gran”

Josep Pallarès va rebre el 57.7% dels vots ponderats a les darreres eleccions de la…

1 hora fa

Continua el terror: punxen una noia durant la Festa Major de Roses

Els Mossos d'Esquadra investiguen un nou cas de punxada a una noia durant la Festa…

1 hora fa

ÚLTIMA HORA: Busquen urgentment un home de 78 anys a Abrera

Els Bombers de la Generalitat informen que, a hores d'ara, busquen un home de 78…

2 hores fa

VÍDEO: Un dron rescata una noia que s’ofegava al mar

Un dron de la Generalitat ha servit per a localitzar i rescatar una jove de 19 anys…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.