Cambrils viatja a la civilització romana amb el Festival Tarraco Viva

Fa catorze anys que al municipi s’hi celebren actes inclosos al programa general

Aquesta setmana Cambrils tornarà a ser una de les seus del festival de recreació històrica romana Tarraco Viva, que se celebra a Tarragona i altres municipis de l’entorn entre el 15 al 29 de maig. Les activitats s’inclouen en la XXIV edició del festival organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, que enguany porta el lema “Grans descobertes de l’Antiguitat”. El programa complet es pot consultar aquí: https://www.tarracoviva.com/ca.  

Dins dels actes organitzats a Cambrils, aquesta setmana es durà a terme una activitat pilot molt especial dedicada només l’alumnat de l’Institut Cambrils. Durant les últimes setmanes, els i les estudiants del Batxillerat de Clàssiques d’aquest centre educatiu han preparat una visita guiada teatralitzada a la Vil·la Romana de La Llosa titulada “L’Institut Cambrils redescobreix la Vil·la”. Els  matins dels propers dimecres i dijous, 18 i 19 de maig, tot l’alumnat de 1r d’ESO del mateix institut visitarà el jaciment, on els seus companys i companyes de BAT hi recrearan com s’hi vivia fa dos mil anys.  

Cal recordar que ja fa més de vint anys, la Vil·la Romana de La Llosa va ser adoptada per l’Institut Cambrils dins del projecte educatiu “L’escola adopta un monument”. L’objectiu és reprendre la relació i explorar possibles projectes conjunts en el futur. 

Paral·lelament, el dissabte 21 de maig, Meritxell Blay Boquera, professora de llatí i grec de l’Institut Cambrils, oferirà la xerrada “Dones a la romana” al Molí de les Tres Eres. Serà en dues sessions, a les 12h en català i a les 18h en castellà i les protagonistes seran les esposes, mares, sacerdotesses, esclaves i filles de la societat romana, amb l’objectiu de donar-los veu. L’acte s’inclou en les activitats paral·leles a l’exposició “Fèmina. Ser dona a Roma”, produïda per Kuanum i present al Molí de les Tres Eres fins al diumenge 29 de maig. 

A més, el proper cap de setmana es realitzaran jornades de portes obertes a tots els espais museístics de Cambrils, que es perllongaran els dos caps de setmana del festival en l’horari habitual d’obertura.  

Per portar a terme a Cambrils aquestes activitats gratuïtes es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, el Museu d’Història de Cambrils, el Campus Extens de la URV, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. Totes les activitats seran gratuïtes i no precisen reserva prèvia.