Cambrils engega un procés participatiu per renovar l’skatepark del Parc del Pinaret

El plantejament es va presentar ahir en una convocatòria oberta i la propera trobada se celebrarà el 5 de juliol a les 17h a l’Ateneu Juvenil

L’Ajuntament de Cambrils ha obert un procés participatiu per renovar l’skatepark del Parc del Pinaret. L’avantprojecte s’ha encarregat a l’arquitecte skater Pol Martin -que ha realitzat diversos treballs de disseny i execució d’skateparks de ciutats com Barcelona, Cunit o Igualada- i es treballarà de manera participada amb les persones que n’hagin de fer ús i vulguin aportar la seva visió.

La regidoria de Joventut i Esports va presentar ahir la seva proposta en una reunió oberta a totes les persones de Cambrils. A la trobada hi van assistir un total de 22 persones d’entre 12 i 50 anys amb interès per aquest tema o practicants d’esports com l’skater, scooter, roller, pumptrack, parkour.

La jornada va ser el punt de partida per donar a conèixer el plantejament de l’encàrrec, conèixer les persones i els interessos que tenen i la motivació de formar part del procés participatiu que s’engega aquest juny. La proper reunió serà el dia 5 de juny a les 17 hores a l’Ateneu Juvenil.

La regidora de Joventut i Esports, Natàlia Pleguezuelos, es va mostrar molt satisfeta per l’interès de les persones assistents, i va assegurar que poder portar a terme un projecte d’aquestes característiques de forma participada i transversal entre els dos departaments implicats és garantia d’èxit.

“Pensem que la clau està en l’aposta d’haver decidit que sigui un procés participatiu i que es contracti en aquest cas un arquitecte que és patinador i per tant coneix molt bé les necessitats i pot traslladar-les en un plànol”, va afirmar la regidora.