Cambrils acomiada les Jornades del Romesco amb el Concurs de Mestres Romescaires

La xef jubilada Josefa Díaz Solera va ser la guanyadora i es va proclamar Mestra Major Romescaire

Cambrils va acomiadar diumenge les 9es Jornades Gastronòmiques del Romesco amb el tradicional del Concurs de Mestres Romescaires a la Confraria de Pescadors, que atorga el títol a la persona que fa la recepta de romesco més autèntica i saborosa.  

La gran triomfadora va ser la xef jubilada Josefa Díaz Solera, que es va proclamar Mestra Major Romescaire, seguida dels pescadors cambrilencs Joan Castro i Gaspar Gavaldà, que van ser premiats amb la distinció de Mestre Romescaire. 

Aquest concurs és el més antic i tradicional de  Cambrils. Se celebra des de l’any 1969 de manera intermitent i enguany s’ha recuperat per fer honor a aquest plat típic mariner, herència de les llars dels antics pescadors i molt present a les cobertes de les barques de vela.  

Paral·lelament al concurs, els pescadors de la Confraria de Cambrils van cuinar una musclada popular amb Romesco, fent gala de la seva experiència gastronòmica en ranxos mariners, i durant la festa en van servir més de 300 racions

A través dels premis Vinari, també es va dur a terme el Concurs de Vermuts Catalans, amb la participació de més de 70 referències d’arreu el país,  per on van passar 330 persones que van fer 990 tastets de vermut i van puntuar-los per determinar quins seran els guanyadors de la vuitena edició del certamen. 

La festa és la cloenda d’unes jornades que s’han celebrat amb molt d’èxit entre el 6 i el 22 de maig. Durant aquests 17 dies una vintena de restaurants han ofert una àmplia varietat de menús especials amb el romesco com a protagonista principal i les diferents varietats del romesco peix.