Valls converteix el pressupost del 2022 en el més alt de la seva història

L'alcaldessa Dolors Farré confia que el Museu Casteller obri portes l'any vinent

L’Ajuntament de Valls incrementarà el pressupost que se situarà en 30.248.000 euros, el més alt de la història. Els comptes s’incrementaran un 0,8% respecte l’actual exercici. Entre els principals increments, sobresurten els serveis directes a persones i famílies que creixen fins als 3,6 milions (+3,4%), i també els departaments d’Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric (1 milió, +7,5%) o Via Pública i Barris (1,9 milions, +3,6%). El consistori preveu executar durant l’any vinent 8,1 milions d’euros, 2,6 dels quals s’incorporen als comptes de 2022 i 5,5 són obres ja en curs o en fase d’adjudicació i contractació. En relació al Museu Casteller de Catalunya, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, confia que l’equipament es pugui obrir el 2022.

“El concurs públic per a la gestió va quedar desert i ara esperàvem que la situació sanitària canviés, no ens interessa obrir un museu amb restriccions d’aforament; però quan la situació millori la intenció és tornar a treure el plec de clàusules i obrir-lo el 2022”, ha manifestat l’alcaldessa Dolors Farré.

El pressupost més alt de la història

Segons fonts municipals, la proposta de pressupost municipal per a 2022, a debat al plenari d’aquest dilluns, manté la línia expansiva dels últims exercicis i augmenta per tercer any consecutiu. Durant el 2022 s’executaran inversions i obres públiques que superaran en conjunt els 8 milions d’euros.

Entre els principals projectes, destaca com a més important en volum d’inversió la rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes com a seu de la Llar del Jubilat, així com la recuperació de la muralla medieval de Sant Antoni o el nou Espai Jove de Valls que s’ubicarà a la plaça de les Escudelles del centre històric.

De fet, dels 8,1 milions d’euros que s’invertiran el proper any, gairebé la meitat (49,2%) són al centre històric, però també sobresurten actuacions a diferents zones de la ciutat, entre elles la modernització integral de l’enllumenat del polígon industrial o la renovació de la xarxa d’aigua i voreres al passeig de l’Estació que, en ambdós casos, s’iniciaran al voltant del mes de febrer.

Entre les inversions previstes destaca l’execució de noves fases del projecte d’ampliació del Museu de Valls a la Casa de Cultura, la millora a les instal·lacions esportives del Vilar o actuacions de millora de vies públiques del polígon, a més d’una nova edició de pressupostos participatius que permetrà a la ciutadania plantejar i escollir projectes per un import global de 250.000 euros.