Les colles de Valls fan una entrada simbòlica a la plaça del Blat per celebrar un Sant Joan sense castells

Delegacions formades per una vintena de castellers de la Vella i la Joves, amb mascaretes, han participat en l'acte

Pla general de la delegació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, en l'acte simbòlic per celebrar la diada suspesa de Sant Joan a la plaça del Blat. ACN

Les dues colles castelleres de Valls han volgut celebrar des de la mateixa plaça del Blat la diada de Sant Joan, que enguany s’ha quedat sense actuació castellera per la pandèmia del coronavirus. Després del tradicional llançament de la moneda a l’aire al carrer de la Cort per decidir l’ordre, una comitiva de vint castellers per colla –responsables, canalla i grallers equipats amb mascaretes i guardant distàncies de seguretat- ha entrat a plaça. Primer la Joves, seguida de la Vella. A l’escenari de la primera gran diada de la temporada, durant la qual se solen veure construccions de gamma extra, els grallers de cadascuna de les colles han fet sonar el toc de castells i han abandonat la plaça després de la interpretació dels ‘Els Segadors’.

Els participants de la Joves i la Vella han destacat l’emotivitat d’un acte “simbòlic”, però que ha servit per reivindicar la presència de les colles a plaça aquest Sant Joan malgrat la suspensió, enguany, de la diada castellera per la pandèmia del coronavirus.