La Llar d’Infants Xiu Xiu iniciarà el nou curs amb millores a les aules i al pati

Els treballs han permès renovar i modernitzar l'espai de les classes i les zones comunes, com també la zona recreativa del pati

Llar d'Infants Xiu Xiu

La Llar d’Infants Xiu Xiu d’Alcover donarà el tret de sortida al nou curs 2020-2021, dilluns 7 de setembre, amb tot un seguit de millores a l’equipament. Els treballs han permès renovar i modernitzar l’espai de les classes i les zones comunes, com també la zona recreativa del pati.

El pati compta amb força novetats. Per un costat, s’ha tret uns cinc centímetres de terra i s’ha substituït per sauló premsat que no genera pols i a mesura que es trepitja, va quedant més compacte. A més, s’ha anivellat el pati i s’ha renovat el mobiliari de fusta. Pel que fa al sorral s’ha canviat la sorra per una “de rentada de riu” que és molt fina, no genera pols i és fàcil de netejar.

En l’espai s’incorpora un nou element lúdic: un “domo”, que s’ha instal·lat gràcies a l’aportació recollida en les diferents activitats realitzades per les famílies de la llar. El “domo” és una construcció feta a base de triangles connectats entre si que formen una estructura semiesfèrica i compta amb finestres que il·luminen la sala produint una agradable sensació. Es tracta d’un espai respectuós amb l’entorn gràcies als seus materials; i la seva estructura és lleugera i a la vegada, forta, resistent i aerodinàmica. El seu interior és molt versàtil i es pot estructurar amb facilitat, ja que no hi ha columnes ni suports que ho subjectin. El “domo” s’utilitzarà tant pel joc lliure com per activitats complementàries tals com la lectura de contes i aquelles que requereixen un contacte més proper entre alumnes i educadores.

Les aules i l’interior de l’equipament també s’han millorat. S’han pintat i repassat les parets de la planta baixa i part de la segona. A més, s’ha fet el manteniment de la fusteria i s’han col·locat flors naturals a la zona de les escales per donar vida a aquest espai.

El nou curs 2020-2021 a la Llar d’Infants Xiu Xiu d’Alcover comptarà amb una seixantena d’alumnes d’entre els quatre mesos fins als tres anys.