Categories: Valls

El calçot recupera el ritme prepandèmia a expenses de les restriccions

El sector del calçot preveu recuperar durant aquesta temporada bona part del ritme de vendes i consum abans de la pandèmia, encara que alerta que dependrà de les possibles restriccions que hi hagi a l’hostaleria, especialment entre febrer i març.

El president del Consell Reguladors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, Dalmaci Clofent, ha assegurat en declaracions a Europa Press que aquests dos mesos suposen “el moment de salvar la campanya si tot va força bé”.

Clofent ha apuntat que fins ara les restriccions han obligat a rebaixar les expectatives per a l’actual temporada de 20 milions de calçots certificats a uns 17 milions.

Tot i això, aquesta reducció de les previsions significaria quedar prop dels 18 milions de calçots produïts per a la campanya 2019-2020 i molt per sobre dels 10 milions de la campanya de l’any passat.

Clofent ha assegurat que “la campanya pintava molt bé”, però que la pandèmia ha frenat l’evolució i s’ha sumat al Nadal, període que, ha explicat, sempre és més lent en vendes.

Aquestes dades coincideixen amb la recuperació de venda de calçots que s’ha registrat a Mercabarna i que fonts de l’Associació d’Empreses Majoristes de Mercabarna (Assocome) situen poc més de 3,1 milions d’unitats entre l’inici de la campanya i mitjans de gener.

Són dades “lleugerament superiors” a les del mateix període de l’última campanya prepandèmia i superiors als 2,3 milions que es van vendre entre l’octubre del 2020 i el gener del 2021.

L’HOSTALERIA RECUPERA RESERVES

El president de la Federació d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) a Valls (Tarragona), Joan Mira, ha explicat a Europa Press que les reserves s’han recuperat i que els restaurants han iniciat la temporada amb una ocupació d’entre el 80% i 85%.

A més, les previsions “són bones” davant de la recuperació de les reserves procedents de Lleida i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​que durant la campanya 2020-2021 van estar limitades pels diferents confinaments.

El principal problema de la restauració, segons Valls, ha estat la limitació d’un màxim de deu persones per taula, ja que “la calçotada és una festa i festa vol dir gent junta”.

Tags: Valls
Europa Press

Missatges recents

Gerard Fernández, Mar Servià, Adrià Codina i Ángeles Akel, escollits com els primers Joves Referents de Lleida

Gerard Fernández, Mar Servià, Adrià Codina i Ángeles Akel han estat escollits com els primers Joves Referents de Lleida, una…

3 minuts fa

L’alcalde de Lleida proposa una línia estatal d’ajuts per a la recuperació de l’habitabilitat als centres històrics de les ciutats

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va proposar ahir al secretari d'Estat d’Habitatge i Agenda Urbana, David Lucas, que el pla…

8 minuts fa

El Govern incrementa la dotació de les subvencions esportives fins als 4,7 MEUR

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i el secretari d'Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, han…

13 minuts fa

Junts per Catalunya reclama peritacions ràpides i ajudes immediates davant la tercera calamarsada que colpeja les Terres de Ponent en només quinze dies

La tercera pedregada en només dues setmanes ha tornat a colpejar amb força les Terres de Ponent. Aquest diumenge, una…

13 minuts fa

Un conductor temerari provoca un accident després d’intentar fugir d’un control

Els Mossos d'Esquadra han enxampat aquest matí un conductor temerari que s'ha accidentat en una zona rural després d'intentar fugir…

15 minuts fa

Els Comuns reclamen límits a la salinitat de l’aigua per salvar l’avellaner al Camp de Tarragona

El grup parlamentari dels Comuns al Parlament de Catalunya ha registrat una proposta de resolució en què insta al Govern…

23 minuts fa

Esta web utiliza cookies.