L’Espluga de Francolí dona la benvinguda als infants nascuts el 2022

Es té l'hàbit de fer un ritual per quan les persones moren, però no quan neixen i és important celebrar els naixements

El pròxim dia 20 de novembre, coincidint amb el dia de la infància, les criatures nascudes i empadronades a l’Espluga de Francolí a partir del dia 1 de gener de 2022, rebran un lot de benvinguda a la seva població.

Aquesta és una acció impulsada per la regidoria de ciutadania de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i que s’inicia amb la idea de donar-li continuïtat en els anys vinents.

La iniciativa neix per tal de donar importància i celebrar els naixements que tenen lloc a la població. Es té l’hàbit de fer un ritual per quan les persones moren, però no quan neixen i és important celebrar els naixements i més als pobles on la població cada dia és més envellida i cada naixement és una alegria.

 

Un lot de regal

El lot conté una targeta de benvinguda, un llibret amb tota la informació dels serveis que la població oferirà al nounat i que pot necessitar al llarg de la seva vida, una mussolina, un dudú, un pitet, una motxilla i una nina o nino de drap.

Tots els productes del lot estan personalitzats especialment per la població de l’Espluga de Francolí i elaborats a mà per la cooperativa NIU.

A la capsa de cartó del lot hi apareix el perfil urbà de l’Espluga de Francolí amb un francolí a sobre i la nina o nino de drap conté a les seves mans un carquinyoli, el producte dolç típic de l’Espluga i també a la motxilla hi ha la frase “soc de l’Espluga de Francolí!”.

El lot s’entregarà en un acte festiu el diumenge dia 20 de novembre a les 12 h del migdia a la zona d’esbarjo del parc fluvial de l’Espluga de Francolí.

Les famílies que vulguin rebre el lot de benvinguda caldrà que s’inscriguin, amb el nom del nen o nena, a l’oficina de turisme o emplenant el següent formulari i enviant-lo a comunicacio@esplugadefrancoli.cat.

La inscripció es podrà fer a partir del dia 9 de novembre i fins divendres dia 18, tan presencialment com enviant el formulari.

Tenint en compte la llei de protecció de dades l’Ajuntament no pot obtenir les dades de les criatures i les famílies sense el seu permís, per aquest motiu és imprescindible la inscripció per poder rebre el lot el dia 20 de novembre i recollir-lo a l’acte.