L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí expedienta un treballador acusat d’assetjament sexual

El consistori anuncia que es personarà com a acusació popular en el cas, denunciat al juliol de 2016

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) ha anunciat l’obertura d’un expedient a un empleat municipal acusat d’assetjar sexualment una treballadora de l’oficina de turisme. El govern municipal, que ha apartat l’investigat temporalment del seu lloc de treball, també ha anunciat que es personarà com a acusació popular en el procés judicial obert.

La víctima va presentar l’any 2016 una denúncia contra el seu superior per assetjar-la sexualment. El consistori ha justificat les mesures preses cinc anys després perquè ha tingut coneixement de “nova informació” sobre el cas. Una persona externa a la corporació serà l’encarregada l’expedient.

En un comunicat, el consistori ha assegurat que respecta la presumpció d’innocència del treballador apartat. Al mateix temps, ha volgut condemnar “qualsevol tipus de violència, especialment la violència envers les dones” i ha donat suport “a les persones “que s’han pogut veure afectades per la situació derivada del procés judicial, administratiu i emocional”.