Junts per Catalunya Lleida proposa aturar el POUM

Considera que aprovar-lo abans d'acabar el mandat i amb el suport d'una regidora trànsfuga només denota les presses per deixar un llibre d'instruccions al proper govern i voluntat electoralista del PSC

0
192

El candidat de Junts per Catalunya Lleida a paer en cap, Toni Postius, ha assegurat avui que aturarà el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que tramita l’equip de govern del PSC si rep la confiança dels electors per ser el proper alcalde de la ciutat i que es refarà buscant el màxim de consens i aprofitant els treballs tècnics ja realitzats. Al mateix temps, també confirma el vot negatiu al document en el cas que s’arribés a celebrar el ple extraordinari que pretenia impulsar l’equip de govern. Postius, que ha comparegut acompanyat de María José Salillas, membre de la seva candidatura i anterior Cap dels Serveis Tècnics d’Urbanisme de la Paeria, considera que voler aprovar el POUM abans que s’exhaureixi l’actual mandat respon a la voluntat de voler deixar un manual d’instruccions al proper govern i a una actitud electoralista del PSC. Per contra, proposa refer tot el procés amb consens i diàleg després de les eleccions del 26 de maig “per fer un POUM de ciutat i no de partit”.

Postius ha explicat que la posició del grup municipal del PDeCAT a la comissió informativa d’Urbanisme d’aquest dimecres va ser votar en contra del POUM. “És la primera vegada que el punt de partida d’un POUM, que és un document absolutament transcendental per a una ciutat, serà un informe desfavorable de la comissió”, ha explicat, al mateix temps que denuncia que “és fals que hagin acceptat el cinquanta per cent de les al·legacions presentades”. “Poden dir que han pres en consideració les al·legacions, però quan mires la lletra petita, veus que dista molt del que es demanava”. De fet, Postius considera que “si tant satisfets estan amb la resolució de les al·legacions, que les comuniquin als interessats”. D’altra banda, també ha insistit en el fet que “no pot ser que el director dels Serveis d’Urbanisme empari la tramitació del POUM quan encara hi ha setze informes vinculants d’organismes com la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, entre d’altres, pendents de rebre”.

Per la seva part, la membre de la candidatura de Junts per Catalunya Lleida María José Salillas, que en la seva trajectòria havia estat Coordinadora d’Urbanisme i Cap dels Serveis Tècnics d’Urbanisme de la Paeria, ha volgut fer notar que en l’elaboració de l’anterior POUM “es va explicar punt per punt el document en una oficina oberta al ciutadà, mentre que ara has de ser un expert i interessar-te expressament pel seu contingut”. “Aquest pla ha estat molt temps al calaix i ara hi ha moltes presses per aprovar-lo. Independentment de les qüestions tècniques, no pot tirar endavant sense un informe jurídic que l’avali”.

Per Postius, la intenció d’aprovar el POUM “amb una majoria tan escassa i amb el suport d’una regidora trànsfuga” es deu a dos motius: “Voler deixar un manual d’instruccions per quan perdin el govern municipal, i una clara voluntat electoralista del PSC”.

FER UN COMENTARI