El president espanyol, Pedro Sánchez, ha recordat aquest dimarts durant la seva participació a la COP 29 de Baku que “el canvi climàtic mata“. “Només l’any passat va matar 300.000 persones, i acaba de contribuir a la mort de més de 220 dels meus compatriotes a Espanya, en el major desastre natural de la nostra història“, ha recordat al plenari de la Conferència de l’ONU.
Sánchez ha lamentat que malgrat els efectes que genera l’escalfament global, molts governs dubtin o fins i tot facin passos enrere en les polítiques mediambientals. “No facin cas als que diuen que la transformació ecològica és incompatible amb el benestar de les nacions o que és dolenta per a les classes mitjanes i treballadores, perquè no és cert”, ha sentenciat.
I és que per al president espanyol, en un moment en què encara hi ha persones desaparegudes i centenars de llars cobertes pel fang, “només hi ha una cosa tan important com ajudar les víctimes de València, que és evitar que es produeixi de nou i que els desastres naturals es repeteixin i multipliquin”.
Ara, ha afirmat, “cal que actuem, deixem d’arrossegar els peus i negar la ciència, i complim la promesa que li vam fer a la humanitat fa set anys quan vam signar l’Acord de París”, de manera que “salvem la vida dels nostres ciutadans, salvem l’economia i salvem el planeta”.
Segons Sánchez, les primeres investigacions apunten que el “desastre” de les inundacions al País Valencià hauria estat menys probable i menys intens sense l’efecte del canvi climàtic. “El planeta ens està donant senyals cada vegada més clars que si no actuem en el futur pròxim els nostres països patiran més sequeres, onades de calor, pluges torrencials, incendis i malalties, i molts sectors econòmics col·lapsaran”.
En aquest marc, ha recordat els efectes econòmics i socials de l’escalfament global, perquè “l’augment del nivell del mar i dels termòmetres faran que pràcticament sigui impossible poder viure en aquestes localitats”.
El canvi climàtic, segons el president espanyol, ja s’ha convertit en una “amenaça existencial”, però malgrat que això és així “estem veient com molts governs dubten, frenen el pas quan cal avançar més ràpid o fins i tot caminar enrere tornant al petroli i a la desregulació només perquè els rics segueixin essent més rics”.
Ara, segons Sánchez, els governs saben quin és el problema i què cal fer per resoldre’l. “No cal renunciar a l’abundància ni tornar a l’edat de pedra, sinó transformar-nos, canviar la forma com ens movem, generem riquesa i ens relacionem amb el problema. Hem d’innovar, descarbonitzar i utilitzar nous materials i processos”, ha recordat.
La cadena internacional de descomptes no alimentaris Action obrirà una nova botiga a Tortosa, concretament al Camí del Barranc de…
L'apagada d'electricitat que va paralitzar tot l'estat Espanyol, Portugal i part de França ahir dilluns va afectar diversos comerços arreu…
Un incendi originat aquest dilluns abans de les onze de la nit, just en el moment de recuperar el subministrament…
La masterclass solidària amb Patry Jordan, una activitat social que servirà per cloure les primeres Jornades de microbioma i immunoteràpia…
Port Tarragona supera la situació derivada de l’apagada general i actualment la situació és de normalitat. Ahir es va activar…
L’afectació de l’apagada general al sector de la restauració de Tarragona ha afectat de manera desigual. Els restaurants asseguren que…
Esta web utiliza cookies.