Primera multa per deixar el gos lligat davant d’una botiga: 500 euros

L'aplicació de la nova Llei de Benestar Animal s'estrena amb un dels seus punts més polèmics.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una dona de Vigo ha rebut una multa de 500 euros per deixar el seu gos lligat a l’exterior d’una farmàcia durant uns minuts, segons informa El Faro de Vigo. La multa només arriba dos dies que entrés en vigor la nova llei de benestar animal.

La jove de Vigo, segons narra el diari esmentat, s’ha trobat amb la Policia Local, en sortir de l’establiment, on havia entrat per comprar unes plantilles, i ha rebut una multa de 500 euros, 250 en cas que la pagui de manera anticipada.

La sanció que us han imposat és la mínima per aquest motiu, pel qual es poden arribar a rebre multes de fins a 10.000 euros.

PUNT POLÈMIC DE LA LLEI

A més de no poder deixar els animals fora dels establiments sense vigilància, segons el que estableix l’article 27, no es pot deixar un animal de companyia només durant més de tres dies, un període que es redueix a 24 hores quan parlem de gossos.

La llei estableix també altres normes com la prohibició del sacrifici d’animals abandonats, de practicar l’eutanàsia a un gos excepte per extrema necessitat i sota supervisió veterinària, de comprar mascotes a botigues o internet, de les baralles de gossos o de deixar un gos lligat a un fanal.

Altres obligacions com contractar una assegurança de responsabilitat civil per a les mascotes, l’enterrament o incineració reglada dels animals morts i la identificació amb microxips, segons alguns veterinaris, es poden traduir amb més abandonaments de mascotes i menys interès per tenir-ne.