Aquests últims mesos del mandat han estat especials per la seva arribada a l’Ajuntament i per la influència de la política catalana als municipis. Pot fer-nos un breu balanç d’aquest període?
Sí, és cert que ha sigut un mandat especial. Per a mi mateixa, pel fet que he accedit a l’alcaldia per primer cop i m’he convertit en la primera alcaldessa de Tortosa. I, a la vegada, per a la ciutat, pel fet que és la primera vegada a la història que hi ha una dona a l’alcaldia. Això també vol dir que encara no estem en un moment de normalitat pel que fa a l’accés i la a participació de les dones en la política, perquè encara ha estat notícia. Esperem que a partir d’ara cada vegada hi hagi més dones que participen de la política i que puguin encapçalar les seves ciutats i pobles.
Així mateix, ha estat un mandat complex per la situació que viu el país. Des de l’Ajuntament hem viscut tot el procés, hem viscut l’1 d’octubre i tots els esdeveniments, que han influït en el fet que aquest no fos un mandat normal.
Tot i aquests aspectes atípics del mandat, hem portat a terme tots els projectes de ciutat, la qual cosa que ens fa sentir molt orgullosos i fer un balanç molt positiu del nostre govern municipal.
Malgrat aquests aspectes inusuals, doncs, en fa una avaluació positiva.
Sí, evidentment! És positiva perquè la ciutat ha continuat avançant molt i hem pogut treballar amb grans projectes de ciutat que han aportat i aportaran oportunitats al territori.
Quin és el projecte de ciutat de Junts per Tortosa?
El nostre projecte es basa a seguir fent avançar Tortosa com ho hem fet fins ara. La ciutat s’ha transformat molt en aquests últims anys i el que volem és que segueixi així i que continuï liderant el territori. Així doncs, no deixarem de generar oportunitats, ajudar els emprenedors, les empreses, el comerç, etc., per tal de ser un pol d’atracció d’activitat. També mantindrem el treball amb el Govern, perquè puguin vindre empreses al territori i generar llocs de treball. Potenciarem la ciutat de serveis que som, amb el nou edifici del Palau de Justícia, la delegació del Govern, etc. Tenim molts espais nous que atreuen gent al territori. El complex esportiu WIN, per exemple, és una oportunitat per celebrar esdeveniments a la ciutat, tal com ja estem fent.
Així mateix, continuarem amb la transformació urbanística que hem engegat. Al nostre programa portem actuacions a tots els barris i tots els pobles de la ciutat. Tenim intervencions importants al centre històric, com la de la plaça Mossèn Sol: cal prosseguir la restauració de la muralla i, per tant, la continuació d’un tram més del Passeig de les Fortificacions. D’aquesta manera, el barri del Rastre quedarà unit amb el Portal de Tarragona, l’Hospital Verge de la Cinta i el barri de Santa Clara. També treballarem en la rehabilitació de l’antic Col·legi de Sant Josep, del qual l’Ajuntament ha aconseguit la cessió de manera gratuïta; en farem un nou espai cultural, social i esportiu a la ciutat. Entenem que hi podrem fer un nou pavelló esportiu que, com comentàvem, també ens serà un atractiu de visitants al centre històric.
A banda d’aquests projectes concrets, tenim programes importants i potents a cadascun dels cincs pobles del municipi. És gràcies a aquests projectes, i als grans equips de què disposem en aquests pobles, que no només parlem de Tortosa ciutat, sinó també d’aquests altres nuclis.
Què necessita urgentment Tortosa en la seva opinió?
Crec que, a hores d’ara, un dels temes més urgents que Tortosa necessita resoldre és la situació a l’Hospital Verge de la Cinta. Si ha de ser l’hospital de referència del territori, com de fet ho és, necessitem que s’inverteixi, per exemple, en el tema de l’aparcament. Amb el nou aparcament projectat, que ha de fonamentar l’ampliació de l’hospital, no només millorarem l’estacionament sinó que dotarem l’equipament d’un accés nou i millorat des del centre de la ciutat, amb el consegüent benefici per a la mobilitat. A partir d’aquí, hem de continuar treballant per tal de generar oportunitats i que la gent pugui viure a la capital del Baix Ebre.
Precisament l’estacionament és una de les queixes més freqüents al centre de la ciutat…
Crec que amb el tema dels aparcaments hem millorat molt. Per exemple, en aquest mandat n’hem creat un de nou a l’entrada de la ciutat, a la plaça del Bimil·lenari, i n’hem arranjat tres al barri de Ferreries. A més a més, s’han ampliat les places d’estacionament al centre històric, amb zones verdes i gratuïtes per a residents. El mateix al barri de Santa Clara. D’altra banda, hem posat en funcionament el pàrquing soterrat a l’edifici de les Delegacions. Per tant, s’ha fet un pas molt important en aquest sentit, i a hores d’ara crec que al centre es troben llocs per estacionar.
Ha parlat del Centre Històric i de la voluntat que el veïnat de Tortosa hi visqui. Com ho abordaran?
Continuarem i ampliarem les subvencions dedicades a la rehabilitació de les cases. Molta gent del barri, i també comerços, ja s’han adherit a aquests programes i veiem com algunes façanes van canviant, perquè els propietaris que han apostat per viure-hi les van arreglant. També estem treballant amb el Ministeri i amb el Departament d’Habitatge del Govern de la Generalitat, per portar a terme diferents accions pel que fa a reforma dins del mateix centre històric. Això ens permetrà crear habitatge nou en aquesta zona i fer-la atractiva per a la ciutadania. Ara com ara, els habitatges del nucli antic són molt estrets, molt alts, sense ascensors, amb barreres arquitectòniques, i el que hem fet i farem amb les subvencions és donar l’oportunitat d’actuar-hi i condicionar-los, per facilitar la vida al barri i fer-la més còmoda.
Hi ha una bona convivència entre els diferents col·lectius a Tortosa, especialment amb els nouvinguts?
Estic convençuda que sí. Ens sentim molt orgullosos com a ciutat del procés comunitari que tenim, que convé destacar que és referència a tot el país. De fet, se’ns crida per explicar-lo en altres territoris. Quant a la manera de conviure al municipi, els valors del respecte estan vigents en tots els col·lectius i, per tant, avui dia, no hi ha cap classe de problema de convivència.
Un altre tema que apareix sovint és la neteja de la ciutat…
Sí, però en general Tortosa és una ciutat neta. A més a més, en aquest mandat hem introduït el nou servei de neteja i de recollida de brossa, que ha permès augmentar el nombre de màquines i d’operaris de neteja a la ciutat. A la capital del Baix Ebre, més que un problema de neteja, hi ha un problema d’incivisme; és en això que hem de treballar ara, perquè la manca de civisme no perjudiqui la feina del personal de l’Ajuntament.
Les xifres de tancament del Sant Jordi han certificat el que es palpava al carrer des de primera hora: la…
Un incendi desenvolupat a la planta baixa d'un edifici de 4 plantes de Badalona ha deixat 10 persones afectades, segons…
Com ja és habitual, Sabadell s’ha llevat el 23 d’abril amb una alegria especial i amb olor de paper nou…
La periodista Lydia Lozano ha hagut de cancel·lar d'urgència la signatura de llibres que tenia programada aquest dimecres, diada de…
Durant tot el dia de Sant Jordi, els i les socialistes de Tarragona han repartit a tota la ciutadania que…
El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ho té tot llest per a la XXV edició de…
Esta web utiliza cookies.