Eduard Rovira es va proclamar alcalde el 2015 i va repetir l’any 2019. En aquestes últimes va treure majoria absoluta i ara, es torna a presentar com a alcaldable d’ERC Torredembarra amb una llista renovada.
Quin és el balanç d’aquests últims 4 anys?
Aquests quatre anys hem tingut circumstàncies importants. Una és el fet que hem començat a treballar i a construir moltes coses que es van preparar el mandat anterior i que han començat a tirar endavant, però amb la pandèmia, tot allò que hauria tirat endavant a final de mandat, ha quedat a mig camí. Aquesta ha estat una de les circumstàncies que ha perjudicat força aquest mandat, malgrat tot, podem considerar que hem sabut lluitar amb aquesta circumstància. Hem fet els ajuts que convenia i hem tirat endavant, és a dir, hem passat una pandèmia i hem fet la feina que havíem de fer amb una mica de retard.
Ja es veu com han pogut tirar endavant alguns projectes com la Plaça Catalunya i la comissaria dels Mossos. S’ha quedat algun pel camí? Amb el context de la pandèmia s’entén que ha estat difícil tot l’apartat econòmic.
Pel camí no ben bé. El que té molt de retard és el cobriment de la piscina i no és només per la pandèmia, sinó per altres circumstàncies tècniques que quan es van resoldre va haver-hi l’encariment de preus. Està a punt de treure’s la licitació, la qual s’aprovarà l’últim ple del mandat o el primer del següent. A última hora hem estat aprovant, en els darrers plens, una de les qüestions de protecció de patrimoni que és la declaració de Béns Culturals d’Interès Local i encara queda per aprovar unes quantes peces més. La feina arqueològica i d’estudis que ha necessitat ha anat quadrant aquests mesos amb una mica de retard, però ha sortit finalment. El projecte dels vestidors de la piscina municipal està a punt de tirar endavant. El Pla Local d’Habitatge encara no està acabat, perquè des que va començar fins que es va continuar va haver-hi un any i mig, perquè no es podien fer consultes, no ens podíem reunir amb veïns i això s’està quadrant ara. Tot té entre un any i un any i mig de retard, com per exemple la comissaria dels Mossos que té exactament un any de retard.
Quin ha estat el problema de la brossa? Un augment de població inesperat? Quines solucions s’han ficat damunt de la taula?
Aquesta és una de les coses afectades pel confinament. El contracte de la brossa era molt just, tenia unes certes mancances, perquè estava fet amb criteris de temps anteriors. La pandèmia i el confinament va fer un canvi en les rutines de la ciutadania amb compres d’una altra manera i això va alterar els eixos del contracte sense capacitat de moviment ni adaptació. Amb la finalització del contracte i amb el nou contracte d’emergència fins a tenir el nou plec i el nou contracte, ja s’ha redreçat el tema de la brossa. Ara tractem de polir la neteja viària.
Parlem una mica de la nova llista. Hi ha incorporacions noves i joventut. Quines són les sensacions? Què poden aportar en comparació a la llista de les eleccions anteriors?
Les cares noves porten idees noves. Cada vegada que fas una llista intentes incorporar noves persones que aportin idees i a més a més, aprofitar l’experiència que tens i combinar aquests dos vessants. En aquest cas, les persones noves aporten molta emprenedoria, molta capacitat de treball i joventut alhora. Hi ha la Berta Castells que a banda de ser una atleta reconeguda, és una treballadora incansable i que addicionalment, es dedica a la dietètica i, per tant, aporta idees de salut i benestar. Joel Ramírez aporta l’experiència de ser un bon gerent i un bon gestor, ja que és un gestor d’empreses esportives, per tant aquest perfil és interessa per gestionar entitats públiques. Hi ha el Pau Orts, mestre d’escola i molt vinculat al món de la joventut i l’esport, el qual dona el punt de vista educatiu i de jovent. En Jonathan Pi, qui és emprenedor i es dedica a la construcció i és qui ens pot ajudar al punt de vista de restauració d’espais públics, per exemple. Són punts de vista que poden ajudar amb la seva capacitat de treball, unint-ho amb la nostra experiència.
Quins són els eixos d’ERC pels pròxims 4 anys? Que podria esperar un torrenc o una torrenca si torna a sortir vostè com a alcalde?
Hem estat vuit anys sortint d’una situació complicada. En aquests vuit anys que hem estat a l’alcaldia hem pogut reajustar allò que hi havia com a mancances evidents, hi havia moltes coses urgents i necessàries. En aquests últims quatre anys ja hem començat a fer més planificació de futur, com el pla d’habitatge per exemple. Per tant, el nou mandat és continuar en aquesta línia de ja planificar mirant de cara el futur. Hem tapat les accions més urgents, les accions urgents que encara no s’han fet, estan encarrilades, per tant el que toca ara és avançar una mica més cap al futur.
D’entrada, ser capital del Baix Gaià i exercir aquesta capitalitat. La comissaria dels Mossos és un exemple i també el nou CAP. Ara, volem demanar un parc de Bombers, això vindrà més tard, però també fa falta.
Després, hem de resoldre aquestes situacions urbanístiques no acabades com el carrer Bages/carrer Pirineus. A part d’aquestes actuacions urbanístiques no acabades, hem d’iniciar el procés de redacció d’un Pla d’Ordenació Urbana que fa falta des de fa temps. El Pla Local d’Habitatge l’acabarem.
També haurem de mirar amb altres qüestions relacionades amb les persones, com la discussió que tenim sobre l’oci nocturn. Hem de fer un pla d’oci nocturn d’una manera ordenada i no amb uns que estan a favor i altres que estan en contra.
Hem de trobar una Torredembarra més sostenible. Seguim amb les línies que les noves lleis i el canvi climàtic ens plantegen. El nou contracte de la recollida de residus ha de tractar el reciclatge, la reutilització i la recuperació. Això significa un contracte complex, però que també significa informar a la ciutadania.
Des del punt de vista del canvi climàtic, també tenim la substitució completa de l’enllumenat públic, el qual tenim un projecte a punt de tirar endavant, només hem de veure si ho farà una empresa de serveis energètics o un contracte d’obra, però l’informe està pràcticament acabat amb una auditoria molt completa.
Lligant aquestes mesures de canvi climàtic, hem de desenvolupar un Pla Municipal de Transició Energètica i un Pla de Sostenibilitat. Hem de mirar d’adaptar-nos a les noves situacions que demana la sostenibilitat a totes les accions municipals.
Hem de buscar adaptar-nos a situacions socials. La covid ens va ajudar a treballar de maneres urgents i inesperades. Per tant, hauríem de parlar de fer un Pla d’Acció Social per adaptar-nos a cada moment.
Des del punt de vista d’Educació, Cultura i Esport, un concepte que tenim tot lligat perquè considerem que s’ha de tractar d’una manera conjunta, hem de fer evolucionar el Pla Educatiu d’Entorn, tot i que estem molt orgullosos amb aquest projecte que lliga cultura, educació i esport.
Quines polítiques de desestacionalització voldríeu impulsar des d’ERC? Quines solucions hi ha pel Polígon Roques Planes?
El desenvolupament econòmic el tenim conceptualitzat amb el turisme, per una banda, però no només el turisme existeix a l’economia. Apostem per un desenvolupament integral i equilibrat per Torredembarra amb el triple impacte (positiu), econòmic, ambiental i social, amb projectes que puguin multiplicar els efectes positius. La idea és que el desenvolupament econòmic ens permeti que entrin noves inversions, ara parlant del polígon roques planes, està aprovada provisionalment una modificació del polígon per permetre en una mateixa nau, dues activitats. Això permetrà que petits negocis puguin adaptar-se i puguin proporcionar feina estable durant tot l’any. Hem de buscar que hi hagi llocs de treball estables amb turisme no estacional i un teixit urbà dinamitzat. Sempre hi ha una part del polígon, però aquesta és privada i, per tant, hauria d’entrar una inversió per part d’una empresa de logística o promotora, però l’Ajuntament no pot fer gaire aquí.
Pel que fa al turisme, hem de valorar la singularitat de Torredembarra, el patrimoni històric i cultural amb els Béns Culturals d’Interès Local que ja s’han començat a aprovar, també hem d’impulsar el turisme vinculat a l’esport per tal que duri tot l’any. Ara s’impulsarà una activitat de submarinisme al port de Torredembarra, la qual està més desenvolupada a la Costa Brava, però gens a la Costa Daurada, i ara que disposem d’aquesta l’impulsarem.
Què els hi diria a torrencs i torrenques de cara al 28 de maig?
Els hi he de dir que hem estat treballant. Que totes aquestes coses no s’han acabat perquè porten els ritmes que porten i estem a punt. Puc explicar-ho amb coses precises com les declaracions de Béns Culturals d’Interès Local que s’han aprovat quatre i hi haurà més o com les modificacions del Pla General que afecten el polígon. Ara sortirà el projecte definitiu de la piscina també. Hem d’explicar aquestes accions, perquè les hem treballat tot i que encara no es veuen. Dues coses simbòliques, molt demanades, són la renovació de la gespa del camp de futbol i la renovació de la pista d’atletisme. El cas és millorar aquestes instal·lacions esportives per lligar-les al desenvolupament dels habitants de la torre i del turisme esportiu que volem trobar que va sortir el mandat anterior.
Finalment, un racó de Torredembarra?
Soc de Baix a Mar i és una comunitat de veïns amb totes les seves peculiaritats i tot el seu ‘saler’.
Port Tarragona i la Marina Port Tarraco han dut a terme un simulacre de gabinet de gestió d’emergències en el…
Les autoritats continuen la recerca de Bernardino, un nen de quatre anys que es troba desaparegut des del passat dissabte…
Un centenar de jugadors i jugadors de pàdel ja han pogut tastar la fórmula de les Aperol Pàdel Nights del…
Dimecres dia 7 de maig, l’Alt Camp va ser l’escenari de la Trobada d’Agents Turístics de La Ruta del Cister,…
Dani Vidal ha realitzat aquesta tarda la seva última compareixença com a primer entrenador del Nàstic de Tarragona. El tècnic…
La línia R8 de Rodalies de Renfe presenta retards de fins a tres quarts d'hora aquest dilluns al vespre arran…
Esta web utiliza cookies.