El paer en cap referma el compromís de la Paeria amb la Universitat de Lleida

L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha participat avui en l’acte d’inauguració del complex de Biomedicina de la Universitat, que acull l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida

0
163

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha volgut refermar avui el compromís de la Paeria amb la Universitat de Lleida (UdL) durant l’acte inaugural del seu nou complex de Biomedicina, que és la seu de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). Larrosa ha participat en l’acte que ha estat presidit pel rector de la UdL, Roberto Fernández, i que també ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, del subdelegat de l’Estat a Lleida, Jose Crespín, i de la directora de l’IRBLleida, Elvira Fernández.

L’alcalde ha assenyalat que el compromís municipal amb el món acadèmic té els seus orígens en l’Estudi General de l’època medieval i que es manté avui en dia. “El compromís de la Paeria amb la nostra acadèmia és més vigent que mai. Hem de seguir treballant plegats, sector públic, sector privat i universitat, per enfortir la nostra societat. Plegats serem capaços d’assolir tots els reptes que se’ns plantegin. El complex de Biomedicina és un bon exemple dels fruits que pot donar la cooperació institucional. Felicitem-nos doncs per aquest nou èxit col·lectiu, un èxit de ciutat”, ha afirmat Larrosa, qui també ha agraït la implicació de la Diputació, que ha fet possible tirar endavant aquest projecte.

L’alcalde ha ressaltat també l’important paper de la institució universitària com a dinamitzadora econòmica i social. “La contribució de la UdL al progrés col·lectiu és cabdal. Lleida no seria Lleida sense la universitat. Si som referent més enllà dels nostres límits administratius, també és gràcies al paper de la universitat, la principal fàbrica de talent de la qual disposem”, ha afirmat i ha remarcat “l’aposta continuada perquè la ciutat compti amb una extraordinària universitat que reforça aquesta capitalitat de la qual ens enorgullim”.

Per la seva part, el rector de la UdL, Roberto Fernández, ha assenyalat que “l’acabament d’aquest complex de l’IRBLleida és un símbol que Lleida està i vol estar a l’avantguarda que està canviant el món”. “L’institut ens posa en el món en l’àmbit de la recerca, però també està al servei dels lleidatans per millorar la seva salut”, ha afegit i ha assenyalat que acollirà 417 investigadors organitzats en 34 grups.

L’acte també ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, així com els regidors Paco Cerdà, Ángeles Ribes, Núria Marín i Joan Vilella.

FER UN COMENTARI