El nou enllumenat de VNG, cada dia més a prop

El ple vilanoví va aprovar l'adjudicació del nou contracte de concessió de serveis d'eficiència energètica. El resultat d'aquesta aprovació serà el nou enllumenat que estarà enllestit en dos anys i del qual està previst començar les obres en les properes setmanes

0
346
Imatge de Joan Giribet, Neus Lloveras i Olga Arnau. Foto: Jordi Nieto
Cosum Gencat MORAT (juny 2019) 728×90

Durant el ple ordinari del mes de març, el consistori vilanoví va aprovar l’adjudicació del contracte de concessió de serveis d’eficiència energètica que ha de donar com a resultat  un nou enllumenat públic per a Vilanova i la Geltrú. El regidor de projectes i obres, Joan Giribet, en companyia de l’alcaldessa i la regidora d’hisenda, ha estat l’encarregat de presentar aquest projecte que en dos anys ha d’estar enllestit.

Giribet ha destacat la modernitat i sofisticació d’aquest nou sistema  d’enllumenat que posicionarà a Vilanova i la Geltrú com a una de les smart-cities més importants de tota Catalunya en sostenibilitat i eficiència energètica. Entre els elements més rellevants d’aquest projecte, destaca el canvi de tota la xarxa elèctrica de l’enllumenat, la creació d’un  nou centre de control que rebrà qualsevol una notificació amb cada incidència en el servei, i la il·luminació de parts de la ciutat que actualment no estan il·luminades com el Parc Samà. Les obres del nou enllumenat està previst que comencin en pocs dies.

L’adjudicació mitjançant una licitació a una empresa privada és el resultat d’un procés obert on s’han presentat fins a nou empreses. L’alcaldessa Neus Lloveras ha afirmat que ha estat un tràmit molt complex pels canvis a la llei de contractació i a les clàusules del plec de condicions que mesos enrere es varen haver de modificar. Així mateix, ha assegurat que “hem necessitat cinc anys perquè tinguem aquest projecte aprovat, el qual té un valor total d’inversió de 16 milions d’euros”.  Lloveras ha manifestat que l’única via per poder tenir aquest nou enllumenat era a través d’una licitació, ja que la situació d’endeutament que pateix  l’Ajuntament, no els permetia demanar cap crèdit.

Finalment, l’alcaldessa de Vilanova s’ha dirigit als grups de la CUP i SOM VNG titllant-los d’irresponsables per votar en contra d’aquesta adjudicació “votant en contra, i en cas que tinguiessin una àmplia representació a l’Ajuntament, haurien deixat a Vilanova i la Geltrú condemnada a viure en un estat de precaerietat”, ha aclarit Lloveras.

FER UN COMENTARI