El llargmetratge “The Heart” es corona com a Millor Opera Prima del Festival REC 2018

Per la seva banda, el Jurat jove premia l’exitosa combinació entre documental i ficció de TRINTA LUMES

0
264
Cosum Gencat VERD (juny 2019) 728×90

“Uns personatges vius i autèntics construïts des d’una mirada fresca i alhora també complexa, entre els dels quals cal destacar la brillant interpretació del rol protagonista, interpretat per Fanni Metelius, directora i guionista”. Aquests són els motius pels quals el Jurat Internacional ha decidit atorgar el premi a Millor Opera Prima Internacional del Festival REC 2018 al llargmetratge THE HEART, estrenada a l’Estat espanyol en el marc del Festival REC 2018.

La pel·lícula sueca narra una història d’amor en la qual es mosta la incertesa, el desencís i la joia d’una relació de manera clarivident, i amb una sensibilitat -il·lustrada per la imatge, el so i els sentiments- gens habitual en el cinema europeu dels últims anys.

De la mateixa manera, els membres del Jurat Internacional han decidit atorgar una Menció especial al film I HOPE YOU’LL DIE NEXT TIME 🙂, de Mihály Schwechtje, un treball que, segons els membres del jurat, “recull de manera original i genuïna la vulnerabilitat dels adolescents d’avui dia i de les conseqüències que es deriven de construir relacions online, a través d’un univers amb una gran riquesa expressiva”.

De la mateixa manera, el jurat ha valorat especialment l’edició d’enguany del Festival REC i la voluntat dels seus impulsors de dur a Tarragona primeres estrenes a l’Estat espanyol de produccions arriscades i innovadores.

Més informació:
THE HEART: https://www.festivalrec.com/the_heart/
I HOPE YOU’LL DIE NEXT TIME :-): https://www.festivalrec.com/i-hope-you-ll-die-next-time/

El Jurat de la crítica distingeix SONGS IN THE SUN, de Kristian Sejrbo Lidegaard

A més a més de la distinció com a Millor òpera prima, el Festival REC d’enguany compta amb més pel·lícules que han vist guardonada la seva proposta original, valenta i arriscada.

Aquest és el cas de SONGS IN THE SUN, de Kristian Sejrbo Lidegaard, un llargmetratge que ha estat distingit, en opinió del Jurat de la crítica, per “la fascinació que desprèn la seva posada en escena atmosfèrica i la seva capacitat de risc narratiu”. Els membres del jurat també remarquen la informació que s’amaga a l’espectador, que fa que el misteri que envolta la pel·lícula sigui “encara més gran”.

La menció especial del Jurat de la Crítica és per LAS HEREDERAS, de Marcelo Martinessi, perquè, segons els seus membres, “escull un personatge protagonista que molt poques vegades mereix l’atenció de la càmera”. A més, també s’ha destacat l’aprofitament dels recursos visuals i sonors del film.

Més informació:
SONGS IN THE SUN: https://www.festivalrec.com/songs-in-the-sun/
LAS HEREDERAS: https://www.festivalrec.com/las-herederas/

El Jurat jove reconeix TRINTA LUMES

“La perfecta combinació entre documental i ficció, que suposa una proposta arriscada i el diàleg entre generacions que s’estableix vers la tradició”, aquests són els motius que recolzen l’elecció del Jurat jove del Festival REC 2018, que ha decidit entregar el seu guardó a la pel·lícula TRINTA LUMES, de Diana Toucedo.

Altres atractius que recolzen la decisió del Jurat jove són “l’estètica encertada i el to intimista del llargmetratge, que deixa a l’espectador suspès en el temps”.

A més a més, la menció del Jurat jove s’ha dirigit a THE HEART, film que també ha obtingut el premi del Jurat internacional.

Més informació:
TRINTA LUMES: https://www.festivalrec.com/trinta-lumes/

El Premi del Públic recau en LITTLE TICKLES (LES CHATOUILLES)

El Premi dels espectadors del Festival REC 2018 ha recaigut enguany en el llargmetratge LITTLE TICKLES (LES CHATOUILLES), d’Andréa Bescond i Eric Métayer, una proposta que se centra en Odette, una dona a la trentena que balla amb entusiasme i força, i amb la ràbia de qui ha d’esclarir fantasmes del passat., i també en Odette, una nena de 8 anys, li agrada ballar, i també dibuixar.

El film se centra en la força de la intimitat i la intensitat de l’experiència viscuda. A través de la dansa, l’spoken word, i el cinema mateix, els seus responsables ens expliquen la seva veritat en un carrusel emocional que et farà riure i et farà plorar. Una història corprenedora i emotiva, que es fa imprescindible en l’era del #MeToo.

Més informació:
LITTLE TICKLES (LES CHATOUILLES): https://www.festivalrec.com/little-tickles/

Diumenge dia 9 de desembre es podran tornar a veure algunes de les pel·lícules més aclamades de l’edició d’enguany

Els espectadors que desitgin recuperar la pel·lícula escollida com a Millor Opera Prima 2018THE HEART-, tenen l’ocasió de gaudir-la de nou a l’Antiga Audiència de Tarragona. La sala projectarà THE HEART demà diumenge a la tarda, en una sessió en la que el públic també podrà gaudir de pel·lícules com COMANDANTE ARIAN, de la directora tarragonina Alba Sotorra, una de les pel·lícules que ha fet sold out en el seu passi d’aquest dissabte al Teatret del Serrallo, en el marc de les Sessions Vermut.

La cloenda de dissabte revisitarà la pel·lícula ALAS DE MARIPOSA de Juanma Bajo Ulloa L’acte de cloenda serà un homenatge a un dels directors imprescindible per la configuració del cinema espanyol en els darrers anys, com és Juanma Bajo Ulloa, que ha signat, entre altres, la pel·lícula ‘Airbag’.

Enguany la mirada enrere es dedica a Juanma Bajo Ulloa, un dels primers de la seva generació de realitzadors que va aconseguir donar-se a conèixer amb ALAS DE MARIPOSA. Goya a la Millor Direcció Novell, la pel·lícula també el va convertir en el director més jove en fer-se amb la Concha de Oro del Festival de San Sebastián. Una pel·lícula que el festival recupera en el seu acte de cloenda, amb la presència del director, que es desplaçarà fins a Tarragona per assistir a la projecció i atendre als mitjans de comunicació.

La trajectòria de Bajo Ulloa serà la protagonista d’una secció que proposa una reflexió i retrospectiva sense arribar a ser inabastable, sobre la trajectòria d’un dels directors de l’Estat espanyol que resulta imprescindible per entendre la realitat del sector. L’acte de projecció i trobada amb el director serà el dissabte, 8 de desembre, a l’Antiga Audiència, a partir de les 22 hores, un acte en el qual també s’entregaran els premis del Festival REC 2018.

Més informació:

Trabajos

FER UN COMENTARI