El festival Breus arriba amb més d’una quarantena de curtmetratges

La seva primera edició tindrà lloc al Teatre Bartina de Reus els propers dies 21, 22 i 23 de març

0
135
Presentació del Festival Breus 2019, Foto: Julio Collado

Reus acollirà els pròxims dies 21, 22 i 23 de març la primera edició del Festival Breus, un nou esdeveniment que agafa el relleu a l’antic FEC i permetrà seguir portant els millors curtmetratges d’arreu d’Europa i d’àmbit català a la capital del Baix Camp. El Teatre Bartrina serà la seu principal que acollirà les projeccions del festival de cinema i totes les entrades a les sessions seran gratuïtes.

La inauguració de l’esdeveniment es realitzarà el 21 de març a les 21.00 hores amb un acte on es projectaran tres curts, dos d’ells de Gandia i Astoga, ciutats agermanades de Reus. Al llarg del festival es faran tres sessions on s’emetran 18 curts europeus, dues sessions on es projectaran un total d’11 curts catalans, i una última sessió en què es projectaran 5 curts de la selecció que realitzarà l’Escola de Cinema de Reus (ECIR).

Paral·lelament, també es faran quatre activitats dirigides a les famílies i el jovent de Reus per tal de complementar la projecció dels curts. En primer lloc es farà el “CreaBreus“, un concurs amateur que consistirà a crear curtmetratges d’1 minut i entorn d’un motiu que es revelarà el divendres 15 de març i que s’haurà de rodar aquell mateix cap de setmana. Entre els curts participants un jurat escollirà el primer i segon premi.

D’altra banda hi haurà un taller de creació adreçat a infants i joves d’entre 7 i 14 anys, que aprendran a construir un relat a partir de tres tècniques d’animació. També es farà l’activitat “MiniBreus“, on es projectaran set curtmetratges en una sessió infantil de 60 minuts destinada a famílies amb nens i nenes de més de 3 anys. Per últim, s’instal·larà a la plaça del Mercadal la “Caravana PUCK“, una caravana adaptada com a cinema on només entren 7 persones.

A més a més, amb l’objectiu de fer reflexionar als joves espectadors sobre la importància de la cultura cinematogràfica, més enllà dels films comercials i dels formats habituals, es faran projeccions per escolars de films que parlen sobre diferents temes rellevants de la societat com el gènere, les drogues i la inclusió. Posteriorment es farà un debat sobre aquestes temàtiques.

FER UN COMENTARI