El Consell Municipal del Port es reuneix dijous

S'hi exposarà, entre d'altres, la previsió d'inversió de 2,5 milions d'euros de Ports de la Generalitat

0
195
Imatge del Port de Vilanova i la Geltrú. Foto: Jordi Nieto

El Consell Municipal del Port, integrat pels diferents agents que interactuen al Port de Vilanova i la Geltrú, es reunirà aquest dijous, 14 de març. Entre d’altres qüestions, es preveu explicar als seus integrants les inversions anunciades recentment per Ports de la Generalitat a la instal·lació portuària vilanovina, quantificades en 2,5 milions d’euros fins al 2022.

Entre els projectes previstos, hi ha actuacions per continuar avançant en la integració entre el port i el nucli urbà, així com intervencions destinades a millorar la part comercial, la zona pesquera, el moll de creuers i també mesures per augmentar l’eficiència energètica i contribuir a fer front al canvi climàtic. D’altra banda, la convocatòria també servirà per presentar el nou sistema de comercialització del peix de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, i per presentar l’estat de la transformació de la façana marítima desenvolupada els darrers anys.

El Consell Municipal del Port és un òrgan de participació ciutadana constituït el novembre de 2016, amb els objectius d’obrir el debat, recollir propostes i facilitar la interrelació entre els diferents agents que actuen al port. En formen part entitats i empreses que operen al Port; agents econòmics; l’Associació de Veïns de Baix-a-mar; ens públics com l’IMET i Neàpolis; l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb presència de tots els grups municipals, i Ports de la Generalitat.

FER UN COMENTARI