El Banc de Sang espera superar les 10.000 donacions a la marató d’aquest 2019

La Marató de Donants de Sang tindrà lloc des d’aquest divendres 11 fins al 18 de gener i fa una crida a que la gent esdevinguin “sangfluencers” participant i fent difusió de la campanya

0
344
El director del Banc de Sang a Lleida, Juan Manuel Sánchez, el tinent d’alcalde, Xavier Rodamilans, i l'embaixador del Banc, Marc Farran - Foto Miquel de Santiago
Cosum Gencat BLAU (juny 2019) 728×90

El Banc de Sang es marca l’objectiu de superar les 10.000 donacions durant la Marató de Catalunya, que tindrà lloc des d’aquest divendres 11 fins al 18 de gener, i anima a tothom a fer-ne difusió de la campanya per tal de remuntar les donacions després de les vacances de Nadal, l’època en que les reserves es mantenen més baixes. Sota el lema “Tú sí que ets important”, la Marató de Donants de Sang vols que els catalans i catalanes es converteixin en “sangfluencers”, un concepte derivat del terme “influencer”, per tal que tothom  utilitzi la seva influència per parlar de la donació, ja sigui a través de les xarxes socials, al lloc de treball, entre els veïns, família o amics. A Lleida, aquesta campanya ha estat presentada a la Paeria i ha comptat amb la participació del director del Banc de Sang i Teixits a les àrees sanitàries de Lleida i Alt Pirineu i Aran, Juan Manuel Sánchez, i del tinent d’alcalde, Xavier Rodamilans.

Per la seva part, Rodamilans fa una crida a la participació de tots els lleidatans i lleidatanes per tal de lluir la vessant solidària de la ciutat tal com s’ha demostrat en diverses campanyes organitzades al llarg d’aquest 2018. En aquest sentit, remarca l’important paper del jovent tant per participar en les donacions com fer-ne difusió de la campanya.

D’altra banda, Sánchez fa incís en la necessitat de remuntar les donacions després de les festes de Nadal, l’època en que la xifra de donacions es veu més minvada. Apunta que actualment “les reserves existentents són per a 7 dies” i qie “el mínim idoni és de 10″. Per aquesta raó, invoca l'”altruisme dels donants” i trasllada a la societat la voluntat del Banc de Sang de poder arribar a tothom.

400 donacions a Lleida de les 10.000 previstes a Catalunya

La xifra de donacions que preveuen assolir en aquesta Marató és de 10.000, 400 de les quals sorgeixin de Lleida al llarg d’aquests dies. D’aquesta manera es podria normalitzar la situació de les reserves de sang, les quals “estan en nivells baixos després de les Festes”.

Des del Banc de Sang i Teixits recorden que es podrà donar sang als principals hospitals catalans i que al web maratodonants.cat es pot reservar hora per donar sang aquests dies. La col·laboració no es limita només a la donació, sinó a la difusió de la iniciativa a través de les xarxes socials, aplicacions de missatgeria o per correu electrònic.

FER UN COMENTARI