Es presenta la reforma i ampliació del CAP de Les Roquetes

Les obres permetran doblar l’espai actual de les instal·lacions

0
132
Imatge del CAP de Les Roquetes. Foto: Aj. SPdRibes

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ja ha presentat a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes el projecte de reforma i ampliació del CAP Roquetes, que es va donar a conèixer públicament fa pocs dies davant les instal·lacions de l’actual centre d’atenció primària ubicat a la plaça de la Mediterrània de les Roquetes.

Una de les millores més significatives serà la integració de l’edifici del costat que acollia l’antic casal de la gent gran de les Roquetes, que permetrà pràcticament doblar l’espai de l’ambulatori juntament amb la remodelació de les instal•lacions actuals. Així doncs, el CAP passarà dels 982,55 m2 actuals a 1.835 m2 de superfície construïda total per dotar-lo dels espais i recursos necessaris per donar un millor servei a la Àrea Bàsica de Salut que li correspon per la població de les Roquetes

L’objectiu final és disposar d’un Centre d’Atenció Primària ampliat amb una nova distribució, que ocupi la totalitat de la planta baixa i la planta primera existents, cosa que permetrà passar de les 13 consultes actuals a 21 noves consultes en total i una àrea d’atenció no programada amb 4 boxs. També disposarà de 2 despatxos de salut mental, aula d’educació sanitària i sales de reunions. Així mateix s’aprofitarà per reformar i rehabilitar les façanes actuals i s’intervindrà puntualment a l’estructura existent per tal de fer una nova escala entre la planta baixa i la planta primera. Els espais públics de l’entorn es mantindran tal com estan, si bé s’inclourà un nou porxo a la façana en contacte directe amb la plaça, on es crearà una nova porta d’accés secundari i evacuació.

Es preveu que l’execució de les obres, que es farà en tres fases consecutives, podria iniciar-se al setembre o octubre vinent amb una durada de 18 mesos i un pressupost total d’uns 2.297.300 euros.

FER UN COMENTARI