Demanen locals d’assaig per les bandes de música de Reus que assagen a la intempèrie

Juan Carlos Sánchez (Cs): “Si Reus és Ciutat de la Música 2018, no es pot permetre que les bandes de cornetes i tambors continuïn assajant en unes condicions precàries”

0
274

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus presentarà al Ple del pròxim dilluns una iniciativa perquè el consistori proporcioni locals d’assaig a les diferents bandes de cornetes i tambors de la ciutat. El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez, ha explicat que aquestes entitats “porten molts anys, algunes d’elles fins i tot dècades, assajant en solars o espais a la intempèrie perquè no poden assumir el cost d’un local”.

Sánchez ha manifestat que els regidors de Cs han pogut comprovar en persona “les precàries condicions en les què han de realitzar els seus assajos, sense serveis bàsics com l’electricitat o uns lavabos”. I ha afegit que “en moltes ocasions aquestes entitats es veuen obligades a suspendre els assajos a causa del fred o de la pluja”. “Aquestes condicions són lamentables, sobretot tenint en compte que molts dels membres d’aquestes bandes són nens”, ha apuntat el portaveu de la formació taronja.

A més, Sánchez ha explicat que algunes d’aquestes bandes “tampoc disposen d’un espai per poder guardar de forma segura els seus instruments musicals i altre material relacionat amb la seva activitat”. “No podem permetre que aquestes entitats segueixin amb aquests problemes, encara més quan Reus és Ciutat de la Música 2018. Si l’Ajuntament vol posar en valor els músics de la nostra ciutat, cal començar pels que tenen necessitats urgents com aquestes”, ha criticat.

Per això, el portaveu ha destacat que la moció de Cs també demana que l’equip de govern “es reuneixi amb cadascuna de les bandes de cornetes i tambors de Reus per conèixer de primera mà les condicions en les què assagen i les seves necessitats, i per poder donar una resposta a aquesta situació”.

FER UN COMENTARI