‘Gust de Lleida’, la nova marca agroalimentària de la Diputació de Lleida, ha estat protagonista de la 3a edició de la (RE)Vetlla Agroalimentària, que ha reunit aquest dimecres una quarantena de persones productores i elaboradores de Ponent al celler Castell del Remei, a Penelles.
El sector agroalimentari de les Terres de Lleida s’ha retrobat amb personal tècnic de l’administració per reconnectar i compartir experiències, projectes i iniciatives que poden ser útils i fructíferes per enfortir el sector. La jornada ha inclòs espais participatius per a la presentació de projectes i la descoberta de noves iniciatives, com la marca agroalimentària ‘Gust de Lleida’ impulsada per la Diputació de Lleida, el projecte “Itineraris” presentat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell i el debat sobre la celebració d’una trobada entre el sector productiu i la restauració.
A més, les persones assistents també han pogut participar en un taller pràctic d’elevator pitch a càrrec de l’expert en lideratge i marca personal Xavi Roca per aprendre a comunicar millor els seus projectes i productes a fi de captar millor els clients en fires o fòrums agroalimentaris.Finalment, els assistents han tingut l’oportunitat de fer una visita i tast al celler Castell del Remei.
El desenvolupament de la (RE)Vetlla Agroalimentària ha mantingut el format de les dues sessions anteriors i ha combinat ponències, treball conjunt i la visita a una experiència agroalimentària. L’esdeveniment forma part de l’impuls de diversos agents i entitats de la demarcació que treballen per fer créixer la xarxa de productors del territori i per crear espais de trobada que vagin més enllà del dia a dia, fomentant la col·laboració, innovació i identitat local.
La (RE)Vetlla Agroalimentària
L’esdeveniment va celebrar-se per primera vegada el juny del 2023 al celler Vinya els Vilars, a Arbeca, i va reunir una seixantena de productors i elaboradors agroalimentaris de les comarques de Lleida. Aquella primera trobada va néixer amb la voluntat de ser un espai dinàmic per compartir experiències, detectar inquietuds comunes i identificar accions de futur per al sector. A partir d’aquí, se n’han derivat diverses sessions de formació adaptades a les necessitats específiques dels participants, així com la consolidació d’aquestes trobades anuals per enfortir la xarxa agroalimentària del territori.
La segona edició, celebrada el 2024 al molí Cuadrat Valley de l’Albagés, també a la comarca de les Garrigues, va reforçar aquesta línia de treball, i va posar el focus en la cooperació entre productors i la necessitat de teixir un relat conjunt entre el sector i l’administració.Amb aquesta tercera edició, l’acte es consolida com una cita anual de referència per al sector agroalimentari del territori.
Aquesta acció és fruit del conveni de col·laboració que hi ha entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i els grups d’acció local de la demarcació de Lleida (Associació Leader de Ponent, Consorci Leader per al Desenvolupament de la Catalunya Central i Consorci GAL Noguera Segrià Nord). No obstant, compta amb la col·laboració també dels 6 consells comarcals de la vegueria de Ponent (l’Urgell, el Pla d’Urgell, la Segarra, les Garrigues, el Segrià i la Noguera), del projecte Gustum i de la marca agroalimentària ‘Gust de Lleida’.
El finançament d’aquesta edició ha anat a càrrec del Consell Comarcal de la Noguera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Caixabank a través del Programa Terra d’Oportunitats i la Generalitat de Catalunya en el marc del PEPAC 2023-2027. L’acció també ha estat subvencionada pel SOC en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.