Una sense sostre mor al carrer sense saber que tenia un milió d’euros al banc

És un fet constatat: les persones que pertanyen a una escala social pobra, moren abans que els rics. El que és pitjor, sovint solen ser per causes evitables, ja que no es donarien d’existir mesures adequades de tipus social, com una política global de salut.

Catherine Boone era una dona natural d’Oregon (Estats Units), que va morir al gener de 2020 a causa d’una sèrie de problemes respiratoris que es van complicar més del que s’esperava. La dona vivia al carrer, pel que no tenia accés a serveis de primera necessitat, i quan van acudir els serveis d’emergència per intentar salvar-li la vida, va ser massa tard. Tenia només 49 anys.

El que no sabia en el moment de la seva mort és que aquest tràgic succés podia haver estat totalment evitable, perquè Catherine sí tenia diners per pagar les factures de l’hospital i els seus possibles tractaments. Tenia diners, però no ho sabia: la seva mare li havia deixat com a herència un compte al banc al seu nom, amb més de 730.000 euros, que indubtablement haurien donat un gir radical a la seva vida.

Ha estat el seu pare, Jack Spithill, que ha revelat les tràgiques circumstàncies en què va morir la seva filla. En una entrevista a la cadena de notícies KGW News, l’home explica que la seva filla vivia al carrer com a conseqüència dels seus problemes amb les drogues i la seva delicada salut mental. Separat de la seva mare, Catherine va viure amb ella durant molt de temps, fins que va decidir marxar de casa. Al 2016, la mare de Catherine va morir, i les coses van canviar radicalment per la seva filla, que va tornar a recaure en les drogues per suportar la seva pèrdua. Va seguir al carrer, i va començar amb els seus problemes de salut, ignorant que la seva mare havia deixat la suculenta herència a la seva disposició al banc.