Un nadó de 4 mesos acaba morint després d’anar sis vegades a l’hospital

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Una nena de quatre mesos ha mort a l’UCI de l’Hospital Materno Infantil de Màlaga després que els seus pares la portessin diverses vegades a urgències i els metges sempre l’acabessin enviant cap a casa. Ara s’ha obert una investigació per tal d’esclarir les causes de la mort després que els pares de la petita hagin denunciat els serveis mèdics per no atendre-la.

Tot va començar el passat 18 de setembre, quan la nena va començar a tenir molta febre, respirar amb dificultat i vomitar. Els seus pares la van portar a urgències ràpidament, però allà el metge li va receptar un tractament i la va enviar cap a casa. L’endemà, el bebè estava molt pitjor i la van tornar a portar a urgències a l’Hospital Quirón Salud de Màlaga, on li van detectar una infecció respiratòria. Malgrat això, només li van donar un medicament i la van tornar a enviar de nou cap a casa.

Després de dos dies sense presentar símptomes de millora, la pediatra de la nena va emetre un volant demanant una valoració completa amb analítica, prova PCR i placa de tòrax. No obstant això, els pares expliquen al Diario Sur que la van portar a l’Hospital Materno infantil de Màlaga, però no li van fer res d’això i amb prou feines van estar 15 minuts atenent-la. Li van diagnosticar novament la infecció respiratòria a través d’una analítica que ja portaven, li van receptar un altre tractament i li van donar l’alta.

Després de cinc dies malalta i sense millorar, el 23 de setembre la van tornar a portar a l’Hospital Materno Infantil. Aquesta vegada, però, els metges van descobrir que la nena tenia el metge inflamat i van decidir ingressar-la a la Unitat de Cures Intensives. Ja era massa tard i aquella mateixa nit va acabar morint.

Ara els pares han iniciat una lluita davant la mort de la seva filla de quatre mesos i han denunciat per negligència els serveis d’urgències dels dos centres hospitalaris. Arran de la denúncia, la justícia ha començat a investigar el cas per un possible delicte d’homicidi per imprudència. El resultat de l’autòpsia practicada aquest diumenge a la nena determinaran les causes de la mort.