Els investigadors han entrevistat 250 persones entre el 2018 i 2019 i els feien uns qüestionaris sobre la seva salut mental abans i després de realitzar el busseig o estar-se una estona a la platja. Si bé l’estudi demostra que no hi ha diferències remarcables entre les dues pràctiques, sí que hi ha una millora en general de la salut mental dels participants.
El projecte ha estat finançat per la Càtedra Oceans i Salut Humana de la Universitat de Girona i també per l’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva). Per la seva banda, també hi ha participat investigadors de l’ISGLOBAL. Els resultats de l’estudi formen part de la tesi doctoral que ha fet Arnau Carreño del grup de recerca SeaHealth i ja s’han publicat els resultats en una revista científica.
Fins ara, la majoria d’estudis realitzats s’havien centrat en els beneficis que té viure prop del mar, o visitar la costa, per a la salut mental de les persones, però es desconeixien els efectes del contacte directe amb l’aigua sobre la salut, sobretot en relació a la pràctica d’activitats esportives a mar.
En un primer estudi elaborat per la Càtedra Oceans i Salut Humana de la UdG el 2018 en el marc del projecte MedPAN es va valorar els beneficis per la salut física i mental de diferents activitats com el busseig, la natació, la vela o el caiac
Les xifres de tancament del Sant Jordi han certificat el que es palpava al carrer des de primera hora: la…
Un incendi desenvolupat a la planta baixa d'un edifici de 4 plantes de Badalona ha deixat 10 persones afectades, segons…
Com ja és habitual, Sabadell s’ha llevat el 23 d’abril amb una alegria especial i amb olor de paper nou…
La periodista Lydia Lozano ha hagut de cancel·lar d'urgència la signatura de llibres que tenia programada aquest dimecres, diada de…
Durant tot el dia de Sant Jordi, els i les socialistes de Tarragona han repartit a tota la ciutadania que…
El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ho té tot llest per a la XXV edició de…
Esta web utiliza cookies.