ÚLTIMA HORA: Moren 19 nens en un tiroteig

Múltiples supervivents estan sent tractats a l'hospital, per la qual cosa el balanç de morts podria pujar

Almenys 21 persones han mort, 19 de les quals nens i dos adults, en un tiroteig a l’escola de primària Robb de la ciutat d’Uvalde, a l’estat de Texas, al sud dels Estats Units. Així ho ha confirmat el sergent del Departament de Seguretat Pública de Texas, Erick Estrada, a la cadena estatunidenca CNN, que també ha precisat que el sospitós, identificat com Salvador Ramos, veí d’Uvalde, ha disparat a la seva àvia abans d’entrar a l’escola amb un rifle en mà.

“El sospitós es va estavellar prop d’una rasa prop de l’escola. Aquí és on va sortir del seu vehicle amb el que crec que era un rifle i va ser llavors quan va intentar ingressar a l’escola on va tenir contacte (va ser abatut) amb la Policia“, ha indicat.

Estrada també ha precisat que el jove de 18 anys portava armilla antibales, el rifle i una motxilla. El tirador, abans d’entrar a diverses aules amb l’arma a la mà, va disparar a la seva àvia, qui ha estat traslladada amb avió a un hospital a Sant Antonio i es troba en estat crític.

La portaveu del Departament de Seguretat Nacional, Marsha Espinosa, ha publicat al seu perfil oficial de Twitter que els agents de l’ordre, tant fronterers com de la Policia estatunidenca han rebut trets del tirador, que s’havia atrinxerat.

“Arriscant les seves pròpies vides, aquests agents de la Patrulla Fronterera i d’altres oficials s’interposen entre el tirador i els nens en l’escena per desviar l’atenció del tirador de les possibles víctimes”, ha indicat Espinosa.

Múltiples supervivents estan sent tractats en hospitals regionals, per la qual cosa el balanç de morts podria pujar en la qual és ja la massacre més gran des de 2012, quan el jove Adam Llança, de 20 anys, va entrar a l’escola de Sandy Hook, en Conneticut, on va matar a 20 nens i sis adults.