Troben vint migrants viatjant d’amagat en un camió a Catalunya

El conductor del vehicle sent sorolls al contenidor que transportava i alerta la policia

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos d'Esquadra. Foto: Cedida

Vint migrants han estat trobats aquest dimecres al migdia viatjant clandestinament en un camió. El conductor del vehicle, que havia sortit del port de Tarragona i anava en direcció Saragossa, ha sentit sorolls a l’interior del contenidor que transportava per la C-14 i a l’alçada d’Alcover (Alt Camp) ha alertat els Mossos d’Esquadra. Els agents hi han trobat vint homes d’entre 20 i 40 anys, que tot apunta serien d’Afganistan i haurien arribat d’amagat en vaixell des de Turquia. L’Ajuntament d’Alcover ha habilitat el pavelló municipal per fer-los el reconeixement mèdic i donar-los menjar i beure. L’exploració mèdica l’han feta nou dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Totes les persones es troben bé de salut.

El camioner ha donat l’avís cap a la una del migdia i l’exploració del vehicle s’ha fet al parc de bombers d’Alcover. Els Mossos d’Esquadra han derivat el cas a la Policia Nacional, que s’encarrega de qüestions relacionades amb estrangeria. L’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, ha explicat a l’ACN que han posat a disposició dels mossos el pavelló municipal. “Els hem donat aigua, sucs i els hem proporcionat entrepans perquè poguessin menjar”, ha indicat.

El contenidor hauria arribat a Tarragona procedent d’Izmir (Turquia), a través d’una ruta comercial que tenen oberta els dos ports. Al port tarragoní tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil fan controls aleatoris de les mercaderies.