Tres províncies estan avui en risc per onatge, pluja i tempestes

Tres províncies estaran aquest dimecres en risc per onatge, pluja i tempestes, que podrien ser localment fortes a Catalunya i fins i tot molt fortes i persistents al seu litoral i prelitoral, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Mallorca, Eivissa i Formentera, Barcelona i Girona estaran en risc per pluja i tempestes, i aquesta última ascendirà a risc important (taronja) per precipitacions.

Aquest dimecres s’espera un cel tapat amb ruixats i tempestes que podrien ser localment fortes a Catalunya i fins i tot molt fortes i persistents al seu litoral i prelitoral nord durant la primera meitat del dia. Amb menys intensitat, és probable que s’estenguin als Pirineus i a les Balears, sense descartar-les a l’est d’Aragó, València i Castelló.

A la resta de la Península predominarà el cel ras, tot i que hi haurà intervals de núvols alts a la meitat oest i nuvolositat d’evolució diürna a l’interior de la meitat est.

Les temperatures màximes aniran en ascens excepte a Catalunya i les Canàries, on baixaran. Les mínimes baixaran al terç sud peninsular i les Canàries i en general pujaran a la resta.

El vent bufarà del nord-est al litoral de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Galícia i les Canàries amb intervals forts; de llevant al mediterrani andalús amb intervals forts a l’Estret; i de component sud a les Balears.