Dos pares toxicòmans es desentenen del seu bebè, brut i desnodrit

Agents de l’Àrea de Protecció al Menor (Aprome), pertanyents a la Prefectura Provincial de Sevilla, de la Unitat del Cos Nacional de Policia Adscrita a la Comunitat Autònoma d’Andalusia, han detingut els pares d’un bebè d’un any, tots dos toxicòmans, en desentendre’s “per complet de les més mínimes cures del seu fill”, ocasionant-li una “greu situació” de desprotecció i risc. Estava envoltat d’escombraries i sense vacunar. Els progenitors estan ja a la presó.

Segons ha informat la Junta en una nota de premsa aquest dimecres, els progenitors comptaven, a més, amb diverses ordres de detenció i ingrés a la presó per la comissió de “nombrosos” fets delictius. La recerca es va iniciar per la denúncia que l’àvia del menor va realitzar davant la Policia Nacional, en la qual alertava de les “lamentables condicions” de vida en les quals es trobava el seu net.

Segons el seu relat, aquest vivia al costat dels seus pares en un domicili de la capital en el qual hi havia rates i estava mancat de les més “mínimes condicions d’higiene i salubritat, en complet desordre i amb escombraries escampades per tots els seus racons”. Temia, a més, que el seu net pogués ingerir “accidentalment” alguna resta de les substàncies estupefaents consumides “habitualment” pels seus pares.

Els investigadors van comprovar que el menor no es trobava donat d’alta en el Registre Civil i no havia rebut les vacunes obligatòries del calendari mèdic-infantil. Per tot això, amb l’oportuna ordre judicial, els agents van accedir a l’interior del domicili i es van fer càrrec del menor, el qual es trobava brut i desnodrit, procedint a la detenció dels seus progenitors.

El menor roman des de llavors sota la tutela i guarda de la Junta d’Andalusia, havent estat ingressat en un centre de protecció. Els seus pares han ingressat a la presó a espera de la resolució dels “múltiples procediments” penals que pesen sobre ells.