Si et van multar durant el primer estat d’alarma, ja pots reclamar

La devolució dels imports no serà immediat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Conselleria d’Interior ha obert aquest dimecres el tràmit per tornar les sancions per infraccions comeses durant el primer estat d’alarma –del 14 de març al 21 de juny del 2020–.

En un comunicat, explica que per poder rebre l’import de la sanció abonada, les persones interessades han d’emplenar un formulari amb les seves dades bancàries en el web de la Conselleria (https://interior.gencat.cat/ca/tramits/sancions-covid-interi…).

Ha recomanat fer el tràmit telemàticament, tot i que també es pot fer presencialment i amb cita prèvia a les oficines d’atenció al ciutadà, al registre de la Conselleria d’Interior i a Serveis Territorials.

La Conselleria ha recordat que la devolució dels imports no serà immediat, “un cop introduïdes les dades, s’hauran de fer les comprovacions i la tramitació corresponents per part de l’administració”.

Segons el departament, hi ha un total de 24.289 fets sancionats amb dret a devolució i la majoria són per circular per la via pública sense acreditar degudament el desplaçament, fer esport o passejar fora de l’horari autoritzat o en grup, i consumir begudes en grup a la via pública.