Sánchez trasllada tranquil·litat per l’increment de brots

Fa una crida a la responsabilitat individual: "El virus no el transmeten les institucions, el transmeten les persones"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat arran de la situació sanitària que viu el país, perquè considera que el sistema està més ben preparat que al març.

Abans de començar la conferència de presidents que se celebra a San Millán de la Cogolla, Sánchez ha posat en valor que “Espanya, les seves institucions, els seus professionals sanitaris, les comunitats autònomes i el Govern d’Espanya” estan “més ben preparats” que al mes març quan “no es coneixia el virus”.

“No teníem medicaments, no teníem EPI, ni el coneixement que tenim avui del virus”, ha reparat, i malgrat que ha reconegut que els ciutadans “senten angoixa” pels nous brots, ha recordat l'”esforç enorme de disciplina, resistència i moral de victòria” amb el qual van contenir el coronavirus.

En tot cas, ha apel·lat a la responsabilitat individual: “El virus no es transmet per les institucions, es transmet per les persones”, ha assenyalat, després de recordar les mesures higièniques com rentar-se les mans o mantenir la distància social. “D’aquí poc, ens alegraran la cara amb un remei en forma de vacuna”.