Catalunya

Sàmper destaca l’augment del 44% d’empreses catalanes que enguany han obert filials a l’estranger

Un total de 46 empreses obren noves delegacions a països com Mèxic, els Estats Units, Colòmbia, Itàlia i el Regne Unit

El conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, ha destacat que les companyies catalanes que han obert una filial a l’estranger han crescut un 44% enguany respecte al 2023, fins a un total de 46. A més, el conseller Sàmper ha subratllat que la Xarxa d’Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, ha acompanyat enguany més de 2.000 projectes empresarials.

En aquest sentit, el conseller Sàmper ha destacat que “al llarg de més de tres dècades, la Xarxa d’Oficines Exteriors s’ha convertit en una peça fonamental a l’hora d’impulsar la internacionalització de les empreses catalanes, captar inversió estrangera i fomentar dinàmiques d’innovació internacional, a través d’un assessorament i un seguiment personalitzat, tant per a iniciar projectes com per a desenvolupar-los en els diferents camps d’actuació d’ACCIÓ”.

El titular d’Empresa i Treball ha subratllat “la capacitat d’adaptació a les necessitats de les empreses i els canvis del context internacional” de les Oficines, especialment en un entorn com l’actual, “complex, amb tensions creixents i un panorama especialment incert després dels resultats de les eleccions als Estats Units, que està tenint —i tindrà— afectacions per a les empreses catalanes.”

El conseller Sàmper ha mantingut aquest dimecres una reunió de treball amb els directors de les 40 Oficines, que donen servei a més d’un centenar de mercats d’arreu del món. Els representants de la Xarxa d’Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions s’han reunit aquesta setmana a Catalunya en el marc de l’acte ‘Beyond Catalonia, com fer negocis al món l’any 2025’, la principal trobada d’internacionalització que organitza l’ACCIÓ anualment i que enguany ha reunit mig miler d’empresaris al World Trade Center de Barcelona.

Per països de destinació de les noves filials, destaquen Mèxic (amb 7 filials), els Estats Units (amb 6), Colòmbia, Itàlia i el Regne Unit (amb 4 cadascun d’ells) com els principals mercats on les companyies catalanes han impulsat projectes d’implantació amb el suport del Govern. Per àmbits sectorials, destaquen les empreses dedicades a les TIC, als serveis tècnics d’enginyeria i arquitectura; a la indústria química; a la fabricació de maquinària, o a la indústria alimentària, entre d’altres.

 

La Xarxa d’Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ

La Xarxa d’Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ és el principal instrument de promoció econòmica exterior del Govern per impulsar les exportacions, l’obertura de filials a l’exterior, la innovació internacional i la captació d’inversió estrangera a Catalunya. Aquesta Xarxa té més de 35 anys d’experiència, des que el Govern va obrir les primeres oficines d’ACCIÓ l’any 1988 a Tòquio, Hong Kong, Milà i Nova York.

Entre els serveis més demanats per les empreses catalanes que busquen internacionalitzar-se amb el suport de les Oficines, destaquen la cerca de socis, de canals de comercialització i l’organització d’agendes de contactes especialitzats. D’altra banda, entre els sectors més destacats en què treballen aquestes empreses destaquen les TIC i l’electrònica; l’alimentació i la maquinària i els béns d’equip, malgrat que els seus àmbits d’actuació estan molt diversificats. Des del punt de vista de l’origen geogràfic de les empreses que han acompanyat, Barcelona, Girona i la Catalunya Central són les demarcacions que més projectes han concentrat.

 

Beyond Catalonia

El ‘Beyond Catalonia, com fer negocis al món l’any 2025’ s’ha centrat enguany en l’anàlisi de les principals qüestions que afectaran el comerç internacional i, per tant, la internacionalització de l’economia catalana, l’any vinent, com ara l’anàlisi sobre la relació comercial entre els Estats Units i la Xina després de les darreres eleccions al país nord-americà, així com el resultat de possibles disrupcions que afectin el comerç mundial en aquest nou escenari, a banda d’estudiar les oportunitats que presenten mercats en creixement.

L’acte ha comptat amb ponències d’experts internacionals com Cecilia Malmström (excomissària de Comerç de la Comissió Europea), Alicia Garcia-Herrero (directora Àsia-Pacífic de la consultora Natixis) i la visió de think-tanks com el CIDOB o el Real Instituto Elcano. A banda, les empreses catalanes que hi han assistit han pogut participar en tallers pràctics i reunions amb els directors de la Xarxa d’Oficines de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per poder rebre assessorament individualitzat sobre els seus projectes d’internacionalització.

Mendo

Missatges recents

Rècord històric de vendes per Sant Jordi amb 2 milions de llibres venuts

Les xifres de tancament del Sant Jordi han certificat el que es palpava al carrer des de primera hora: la…

60 minuts fa

Un incendi en la planta baixa d’un edifici de Badalona deixa 10 ferits

Un incendi desenvolupat a la planta baixa d'un edifici de 4 plantes de Badalona ha deixat 10 persones afectades, segons…

1 hora fa

Les paradetes de Sant Jordi inunden les rambles de Sabadell

Com ja és habitual, Sabadell s’ha llevat el 23 d’abril amb una alegria especial i amb olor de paper nou…

1 hora fa

“En pau descansi”: Lydia Lozano cancel·la d’urgència la signatura de llibres per Sant Jordi

La periodista Lydia Lozano ha hagut de cancel·lar d'urgència la signatura de llibres que tenia programada aquest dimecres, diada de…

1 hora fa

El PSC de Tarragona reparteix més de 15.000 planters d’alfàbrega per Sant Jordi

Durant tot el dia de Sant Jordi, els i les socialistes de Tarragona han repartit a tota la ciutadania que…

2 hores fa

Lloret de Mar presentarà la 25a edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ho té tot llest per a la XXV edició de…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.