Quina vacuna covid s’utilitzarà amb la població de 30 a 39 anys?

La vacunació contra el coronavirus segueix a bon ritme a Espanya, i ara està arribant el torn per a la població de 30 anys. Però molts es pregunten: quina vacuna em tocarà?

Diverses autonomies, com Catalunya, Balears, Canàries, Ceuta o Melilla, ja han començat a programar les cites dels uns trenta, nascuts entre 1991 i 1982, començant pels més grans: els que es troben a la franja de 35 a 39 anys. Per a ells, està exclòs l’ús d’AstraZeneca, limitada per a majors de 60 anys.

No obstant, la Comissió de Salut Pública no ha fet públic encara el document en què es detalla quines de les altres tres vacunes disponibles (Pfizer, Moderna i Janssen) es prioritza per immunitzar aquesta franja.

Altres franges

A hores d’ara, la campanya de vacunació a Espanya se centra en immunitzar persones nascudes entre 1972 i 1981, que tenen entre 40 i 49 anys. A aquest grup se’ls pot inocular les vacunes de Pfizer, Moderna i Jassen. Les d’AstraZeneca i la Universitat d’Oxford estan excloses, ja que s’ha limitat el seu ús per a majors de 60 anys.

A la franja d’entre 50 i 59 anys, persones nascudes entre 1962 i 1971, poden rebre les vacunes d’ARNm (Pfizer i Moderna) o la monodosi de Janssen, la pauta completa és d’una sola dosi.

Als d’entre 60 i 69 anys els corresponen prioritariament les dosis d’AstraZeneca.