Proposen suspendre de sou i feina als treballadors no vacunats

El secretari general de Pimec, Josep Ginesta, ha proposat suspendre de sou i feina als treballadors que no tinguin el certificat covid. En una entrevista a RAC1, Ginesta va dir que si el treballador decideix ni vacunar-se ni fer-se la prova per accedir al centre de treball, és a dir «ni col·laborar en l’interès comú ni en la salut de tot el món», caldria suspendre «el contracte de treball i que la persona deixi de rebre el seu salari».

L’exsecretari general de Treball ha afegit que seria feina de les administracions «buscar alternatives per protegir» aquestes persones. La proposta ha generat dubtes entre sindicats i advocats, que asseguren que els costos dels testos els hauria d’assumir l’empresa.

«No estem d’acord que aquest dret individual sigui a costa d’exposar altres companys o les empreses en un major risc de contagi», va afirmar. Per Ginesta, l’obligació d’ensenyar el passaport sanitari a l’hora d’accedir al lloc de treball seria un «incentiu a la vacunació», no només per les molèsties que significa fer-se un test cada 48-72 hores, «sinó pel cost econòmic que ha d’assumir la persona».

En aquest sentit, Pimec calcula que hi ha més de 300.000 treballadors sense immunitzar a Catalunya.