Prohibeixen a la Guàrdia Civil utilitzar fotos amb l’uniforme per lligar

En l’últim Consell de Ministres s’han establert noves normes per als agents de la Guàrdia Civil. Una d’elles és la que, a partir d’aquest dilluns, no poden utilitzar fotografies en les quals vesteixin l’uniforme o portin qualsevol distintiu del cos per a lligar en aplicacions com Tinder.

Amb això volen posar fi a una pràctica cada vegada més habitual entre els agents. Així, el Reial decret diu: “Els Guàrdies Civils no podran fer ús de l’uniforme, amb especial transcendència cap a l’ús del mateix en xarxes socials i mitjans de comunicació o actes publicitaris per als quals no es compti amb autorització expressa”.

D’altra banda arriben altres novetats i és que a partir d’ara els membres de la Guàrdia Civil podran portar els seus tatuatges visibles. Sempre que, això sí, “no continguin expressions o imatges contràries als valors constitucionals”.

El que no podran és portar argolles, espigues o insercions “diferents de les destinades per a l’ús d’arracades quan siguin visibles en vestir l’uniforme tant per al personal masculí com femení”.

La nova llei recull també la prohibició general a totes les persones alienes al cos d’usar de forma “pública i indeguda” qualsevol mitjà de l’uniforme, així com els seus emblemes, insígnies oficials “que puguin generar engany sobre la condició de qui ho usi”.