Aquest dimecres, el servei ferroviari de Renfe viurà una nova jornada de vaga convocada per tres sindicats minoritaris, que inclou aturades parcials en els tres torns del dia: de sis a nou del matí, de dues a cinc de la tarda, i de nou del vespre a onze de la nit. Les mobilitzacions arriben després d’una jornada de vaga dilluns passat, i es preveu que tornin a generar afectacions en el transport públic, especialment durant les hores de major afluència de passatgers.
Fins a dos quarts de vuit del matí, Renfe ha suprimit cinc trens en diverses línies, incloent-hi les R2, R2 nord i RL3, segons ha informat 324.
El sindicat CGT justifica aquesta nova jornada de mobilitzacions per l’incompliment dels acords signats a finals de 2023 pel traspàs de la gestió de Rodalies a la Generalitat i la privatització de Renfe Mercaderies. Aquest sindicat, juntament amb altres grups minoritaris, va decidir mantenir la vaga després de no signar l’acord al qual van arribar els sindicats majoritaris com Semaf, UGT, CCOO i SCF.
Tot i que dilluns la vaga va ser desconvocada per part dels sindicats majoritaris, els usuaris de Rodalies van seguir experimentant retards, fet que va generar queixes generalitzades. Renfe va al·legar que l’acord es va tancar en l’últim moment, fet que va provocar aquests inconvenients en el servei.
D’altra banda, la CGT ha anunciat que denunciarà el que considera una vulneració del dret de vaga, després que Renfe i Adif informessin els treballadors que la vaga havia quedat desconvocada, tot i que els sindicats minoritaris mantenien la convocatòria activa.
Aquest dimecres, Renfe ha advertit als usuaris a través de les seves xarxes socials que, tot i que els serveis s’iniciaran amb normalitat, el servei ferroviari podria veure’s afectat per les aturades convocades pels sindicats CGT i SF-I. Així, els usuaris hauran de seguir de prop les actualitzacions i recomanacions de l’empresa per evitar sorpreses en els seus desplaçaments.
Aquestes mobilitzacions coincideixen amb la compareixença de la consellera de Territori, Sílvia Paneque, al Parlament, on oferirà explicacions sobre la gestió de Rodalies, especialment després de la finalització de les obres al túnel de Berà. La consellera afronta una situació complicada, ja que el sector ferroviari ha estat marcat per les tensions laborals, la falta d’acords sobre les condicions de treball i les promeses d’inversions que encara no han materialitzat.
Amb l’objectiu de millorar la situació de Rodalies i els serveis ferroviaris a Catalunya, les negociacions entre els sindicats, els governs català i espanyol, i les empreses implicades continuen obertes, però les mobilitzacions mostren que el camí cap a una solució definitiva sembla estar lluny de ser fàcil.
El president de la Generalitat, Salvador Illa, i el president de la Fundació “la Caixa” i president del Patronat del…
Dos pares de Castella-la Manxa han aconseguit recuperar al seu bebè després que Serveis Socials consideres que estava en "risc".…
La Generalitat de Catalunya donarà el tret de sortida a la celebració institucional de Sant Jordi el dia 22 d'abril…
Aquesta tarda, poc abans de les 20 hores, els Bombers de la Generalitat i la Guàrdia Urbana de Tarragona han…
Un dels majors problemes de les noves tecnologies són la quantitat d'estafes i pàgines fraudulentes que intenten robar dades i…
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació fa efectiu aquest dijous, 17 d'abril, el pagament de 2.725.244 euros de tres…
Esta web utiliza cookies.