Catalunya

Nous ajuts al lloguer a Catalunya: com demanar-los?

L’import de l’ajut variarà entre un mínim de 20 euros al mes i un màxim de 200 euros

La Generalitat de Catalunya ha obert una nova convocatòria d’ajuts al lloguer dirigida a persones d’entre 36 i 64 anys, així com a majors de 65 anys, amb l’objectiu de donar suport a les famílies amb menys recursos i prevenir el risc d’exclusió residencial. Els ajuts no estan destinats a aquells que es troben en situació d’emergència, sinó a aquells que necessiten un suport econòmic per poder continuar residint als seus habitatges habituals.

La partida inicial d’aquests ajuts ascendeix a 39 milions d’euros, tot i que l’any 2024, la Generalitat va atorgar gairebé 88.000 ajuts, amb una inversió superior als 186 milions d’euros. A més, el govern ha anunciat que pròximament es farà pública una nova convocatòria d’ajuts per a joves, ampliant així les iniciatives de suport al lloguer a diversos segments de la població.

Dates clau

Els ciutadans d’entre 36 i 64 anys que a data 31 de gener de 2025 compleixin aquest requisit podran presentar les seves sol·licituds a partir del 10 de març, amb termini fins a l’11 d’abril. En canvi, aquells que tinguin 65 anys o més podran tramitar la seva sol·licitud des d’aquest divendres, 21 de febrer, fins al 21 de març.

Els sol·licitants podran fer el tràmit a través de la plataforma web de la Generalitat, que es considera l’opció més recomanada. Aquells que no disposin de mitjans electrònics podran realitzar el tràmit de manera presencial a les oficines locals d’habitatge.

Import de l’ajut

Els ajuts no seran fixos, sinó que es calcularan en funció dels ingressos i de l’esforç econòmic de cada persona. Així, l’import variarà entre un mínim de 20 euros al mes i un màxim de 200 euros, en funció de les circumstàncies econòmiques del sol·licitant.

A més, la quantia de l’ajut també dependrà de la ubicació geogràfica de l’habitatge, amb límits màxims de lloguer subvencionables que varien segons la zona. A Barcelona i la seva àrea metropolitana, el topall és de 900 euros per habitatge, amb 450 euros per habitació. En altres comarques com Girona, Tarragona o Lleida, els topalls també s’han ajustat per reflectir la realitat del mercat de lloguer local.

AddThis Website Tools
Tags: Catalunya
Adrià Torres

Graduat en Comunicació per la Universitat Oberta de Catalunya i Màster en Comunicació Digital per la mateixa universitat. Ha desenvolupat tasques comunicatives tant en l'administració pública com en diverses empreses privades. Sotscap de continguts.

Missatges recents

Reus revalida la primera posició com a referent nacional en transformació digital i govern obert

L'Ajuntament de Reus torna a liderar un any més la classificació en transformació digital i govern obert en la X…

18 minuts fa

Temporada de nidificació del corriol camanegre a Torredembarra

Quan arriba la primavera, el camp de dunes de la platja de la Paella i els Muntanyans tornen a esdevenir un espai clau per…

18 minuts fa

L’Ajuntament disposa de 3.000 pots de melmelada procedent dels tarongers dels carrers de Reus

L’Ajuntament de Reus disposa de 3.000 pots de melmelada de taronja amarga procedent dels 1.000 kg de taronges aprofitables dels…

27 minuts fa

Roberto Barros, cap de la missió comercial Tarragonina atrapada a Líbia: “És la situació més incerta que hem viscut”

Els nou integrants de la missió de la Cambra de Tarragona a Líbia van arribar divendres 16 a Europa, després…

28 minuts fa

Martínez Bravo, sobre la DGAIA: “No ens poden demanar que fem en 10 minuts el que no s’ha fet en una dècada”

La consellera de Drets Socials, Mònica Martínez Bravo, ha defensat que el seu departament ha posat en marxa "canvis immediats…

33 minuts fa

Parets del Vallès impulsarà el teixit empresarial amb noves subvencions de fins a 1.000 euros

L’Ajuntament de Parets incentiva el foment de l’autoocupació, obrint una nova convocatòria de subvencions per a persones emprenedores del municipi.…

35 minuts fa