Més del 50% dels viatgers té un coneixement insuficient del passaport COVID

Un 86 % de los viajeros tiene intención de irse de vacaciones este verano, con o sin Pasaporte COVID

Passaport COVID-19. Imatge d'arxiu

L’entrada en vigor del Passaport COVID el pròxim 1 de juliol permetrà viatjar per Europa  d’una manera més còmoda i senzilla. D’altra banda, molts usuaris consideren que no  tenen tota la informació sobre aquest document per començar la temporada de vacances.

Una enquesta d’aparca&go revela que més del 50% dels viatgers qualificarien el nivell d’informació sobre el passaport COVID com a “insuficient”. No obstant, el 86,4% dels enquestats tenen intenció de tornar a viatjar aquest estiu, amb o sense passaport COVID.

Dades de l’enquesta mostren que un 65,2% dels viatgers consideren que el passaport COVID hauria de ser obligatori per poder viatjar.

 

Com sol·licitar el Passaport COVID 

En aquest sentit, casi el 84% dels enquestats té intenció de sol·licitar el document, encara que molts d’ells admeten tenir dubtes respecte a com rebre’l. El Ministeri de Sanitat ha assenyalat que les comunitats autònomes seran les encarregades d’emetre el passaport, que es podrà obtenir tant en format digital com en paper. El Ministeri ha habilitat, a més, la web “Sol·licitud del Certificat COVID Digital de la UE”. En aquesta web es pot sol·licitar el document, que serà gratuït i comptarà amb un codi QR firmat de manera digital.