L’ensorrament d’un edifici residencial deixa quatre morts i més de 150 desapareguts

Almenys quatre persones han mort, diverses han resultat ferides i 159 es troben en parador desconegut arran de l’ensorrament d’un edifici de 12 plantes a la ciutat de Miami, a l’estat de Florida.

L’alcaldessa del comtat de Miami-Dade, Daniella Levine, ha confirmat les xifres en una conferència de premsa però ha assenyalat, no obstant això, que 120 persones han estat localitzades.

“Malauradament ha estat una nit tràgica. tenim 120 persones localitzades, la qual cosa és una molt bona notícia. Però el nombre de persones desaparegudes ha augmentat a 159”, ha assenyalat.

A més a més, ha dit, “cal informar de la mort de quatre persones”. “Vull ser molt clara sobre les xifres, van variant. Anirem actualitzant les dades quan puguem”, ha matisat abans d’assenyalar que els equips de rescat encara treballen a la zona.

En aquest sentit, ha expressat que “encara tenen esperança de trobar gent amb vida”, segons informacions de la cadena de televisió CNN. “Continuarem buscant i rescatant perquè tenim esperança”, ha indicat.

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha aprovat una declaració d’emergència a l’estat de Florida que permetrà alliberar fons federals per abordar la tragèdia que ha tingut lloc a l’edifici del barri de Surfside.

“La decisió del president permet a l’Agència Federal per a la Gestió d’Emergències coordinar tots els fons per fer front al desastre, la qual cosa permetrà alleujar la situació entre la població local i proveir l’assistència per a les mesures d’emergència”, recull un comunicat.