L’aforament màxim als estadis de futbol s’amplia al 60%

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest dimecres, en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, ampliar els aforaments màxims als estadis de futbol al 60% i de bàsquet al 40%, en tractar-se de recintes tancats. Aquesta nova mesura estarà en vigor per als partits que se celebrin durant el mes de setembre.

Així ho ha explicat en roda de premsa la ministra de Sanitat, Carolina Darias, després de la celebració del CISNS en la qual ha recordat que les autoritats competents podran establir un aforament inferior als indicats en funció de l’evolució de la situació epidemiològica, així com l’impacte de les campanyes de vacunació.

L’última setmana d’aquest mes es realitzarà una avaluació de la situació. Sobre les mesures que estaran vigents fins al 30 de setembre i per les quals hi ha hagut consens, Sanitat ha proposat mantenir una distància interpersonal d’1,5 metres i els assistents als esdeveniments seran preferentment persones abonades i públic local.

Els entrenaments, en canvi, es realitzaran preferentment sense públic i, en tot cas, amb els límits d’aforament màxim establerts amb anterioritat.

Sobre l’organització dels accessos, es mantindrà l’ús controlat dels espais comuns que estarà subjecte al control del personal de l’esdeveniment. Els organitzadors també garantiran el personal suficient de seguretat a fi d’evitar aglomeracions.

Per a això, es fixaran franges horàries per a l’accés esglaonat del públic per zones i sectors, començant per aquells més allunyats de la sortida. Per a la sortida, el procediment serà invers.

Així mateix, es reforçarà la vigilància del compliment de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta durant la permanència en l’esdeveniment, així com als moments d’entrada i sortida.

No estarà permès el consum de begudes o menjar durant la celebració de l’esdeveniment esportiu i, excepcionalment, es podrà permetre el consum d’aigua. També estarà prohibit el consum de tabac i productes relacionats.

Per a la celebració d’esdeveniments en interiors, Govern i autonomies recomanen la ventilació natural de forma permanent i si no fos possible, s’utilitzarà la ventilació forçada per obtenir una adequada renovació de l’aire.

Aquesta flexibilització dels aforaments arriba després que el passat 4 d’agost, passada l’aturada estival, s’anunciés la tornada del públic als estadis amb un aforament màxim del 40% en els estadis de futbol per als partits que es disputessin durant el mes d’agost i del 30% en les pistes de bàsquet.